De Britse actrice Helen Mirren, die geroemd wordt om haar jonge uitstraling en ambassadrice is van L'Oréal, heeft een goede tip die je make-up routine vast een stuk korter maakt.

Eigenlijk is haar tip heel simpel: staar je niet blind op de details als je je opmaakt. 

Lees ook: Maggie (59) bewijst dat rode lippen prachtig zijn op elke leeftijd

Obsessie
Helen Mirren vindt dat we de neiging hebben 'geobsedeerd' in de spiegel te staren om onze make-up zo gedetailleerd mogelijk aan te brengen. Daar zouden we ons helemaal niet druk om moeten maken, aldus het 72-jarige stijlicoon. "Het is belangrijker hoe ánderen je zien, dan hoe je zelf vindt dat je eruitziet." Pardon? 

'Niemand ziet je zó close'
Maar puur praktisch klopt het helemaal wat ze zegt: "Je omgeving ziet je doorgaans van een afstandje en niet zó close als wanneer je zelf voor de spiegel staat. Ga daarom, als je je make-up aanbrengt, ook op een iets grotere afstand staan. Je hoeft echt niet ontzettend gedetailleerd te werk te gaan."

Lees ook: 8 Beauty-rituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Niks visagist
Nu kun je denken: makkelijk praten als je altijd wordt opgemaakt door een visagist, maar dat valt reuze mee. "Ik verzorg doorgaans mijn eigen make-up, dat vind ik heerlijk om te doen", bekent Helen. "Dan ga ik zitten voor mijn grote spiegel en dan ga ik lekker aan de slag. En altijd zorg ik ervoor dat alles er - vanaf een afstandje - foutloos uitziet." 

Als je haar maar goed zit
Mede-ambassadrice Jane Fonda (79) heeft ook nog wel een tip: "Besteed net zoveel aandacht aan je haar als aan je lichaam, mooie lokken zijn zeker zo belangrijk. Als je gezond haar hebt, zie je er altijd verzorgd uit. Dus kies echt de producten die jouw haartype nét dat beetje extra geven."

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in