Heb je je dieet aangepast, je oefeningen gedaan en goed voor jezelf gezorgd, dan staat niets een mooie zomerlook nog in de weg. Of wacht, met een nieuwe, frisse look, krijg je nét dat beetje meer stijl voor het zomerseizoen. Dus: naar de kapper!

Drie dagen tot een week voor de vakantie is het perfecte moment om naar de kapper te gaan. Een knipbeurt zorgt ervoor dat het haar in topconditie blijft.

Tip: kies voor dé haartrend van 2018: de sci-fi bob. Dit is een scherp geknipte bob, die steil wordt gedragen.

Of neem een eighties new wave-coupe met lok. Beide waren hits op de Spring/Summer 2018 catwalks - trendsetter Coco Chanel droeg overigens al een bobkapsel in 1916.

Article continues after the ad

Of er meteen na de vakantie opnieuw een bezoek aan de kapper nodig is, is afhankelijk van hoeveel tijd er in de zon, het zwembad en in de zee je spendeert.

Zeewater onttrekt vocht uit de lokken, chloor zorgt ervoor dat het talg van de hoofdhuid verdwijnt. Bescherm het haar met een leave-in conditioner of draag een hoed in de zon.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in