Je bent wat je eet - en dat geldt zeker voor je huid. Maar hoe houd je die nu zo egaal en fris mogelijk? Huidverzorgings-expert Debbie Thomas deelt haar beste tips.

Thomas weet waar ze over praat, want zij heeft standaard een hele rij sterren onder haar hoede als er grote evenementen op stapel staan, zoals de Oscars. Uiteraard willen de acteurs en actrices dan op hun voordeligst over de rode lopen schrijden.

Lees ook: Claudia test: de bindweefsel-massage

Domino-effect
Thomas is ervan overtuigd dat 'teruggaan naar de basis' de beste manier is om veroudering van je huid te stoppen. "Wat je eet en hoe je leeft, heeft een grote invloed op hoe je eruitziet. Hoe gezonder je leeft, hoe beter dat ook te zien is aan de buitenkant", zegt ze. 

"Als het gaat om het behoud van een mooie huid, moet je echt producten als suiker, vlees en zuivel tot een minimum beperken, omdat ze ontstekingen kunnen veroorzaken. Dat heeft ook z'n effect op gezonde cellen, wat weer problemen met je gezondheid kan opleveren." 

'Je bent echt wat je eet'
Hormonen hebben ook een grote impact op hoe je je voelt én op hoe goed je lichaam functioneert. Ze beïnvloeden ook direct de conditie van je gezicht. "Als je vooral plantaardig eet, en zo min mogelijk bewerkte producten, houd je je hormoonhuishouding en gezondheid veel beter in balans", zegt esthetisch verpleegkundige Emma Coleman.

Haar motto: je bent wat je eet. Wil je de kans op een geïrriteerde huid zoveel mogelijk beperken, bijvoorbeeld omdat er een feest in aantocht is? Coleman: "Eet dan vier tot zes weken vóór de grote dag zo min mogelijk koolhydraten en vetten, want die stimuleren de aanmaak van talg. Dan loop je de kans dat je net op een feest een puistje - of meerdere - op je gezicht hebt. De grootste boosdoener is zuivel." 

Spinaziesalade met tonijn
Spinaziesalade met tonijn

Heerlijk voor je huid
Eet in plaats daarvan eiwitrijke maaltijden die ervoor zorgen dat je lang een verzadigd gevoel hebt. "Kies voor voeding die veel vitamine A en E bevat, zoals zoete aardappel, spinazie, amandelen, boerenkool en vis. Daardoor komt een vette en vochtarme huid weer in balans. Seleen is ook super voor je huid, omdat het een hoog gehalte aan anti-oxidanten bevat. Je vindt het onder andere in paranoten, tonijn en zonnebloempitten."

Bron: Hello Magazine

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in