Ons covermodel, Australische actrice, moeder van vier kinderen, muze van Giorgio Armani, een idealistische straatvechter en iemand die zo weinig mogelijk over schoonheid nadenkt: Cate Blanchett. Ze is bijna vijftig, maar straalt als een dertigjarige. 

Hoe doet deze bijna sprookjesachtige verschijning (lelieblanke, transparante huid en lichte, amandelvormige ogen) dat toch?

More content below the advertising

Natural beauty

Nou allereerst denkt ze zo weinig mogelijk over schoonheid na, zo vertelde ze onlangs in een interview. Juist imperfectie maakt een vrouw of man aantrekkelijk, vindt Cate. Bij haar Oscarspeech in 2014 dankte ze ook de visagie: 'Bedankt dat jullie me mooier maakten. Of althans een poging deden.'

Horror

Uiteraard doet de actrice echt wel haar best om zo fris mogelijk voor de dag te komen. Voeding is voor de actrice heel belangrijk, zeker als ze zich moet voorbereiden op een rol in een film (voor de film Thor: Ragnarok hield ze zich aan streng dieet en haar sportregime was horror). 

Cate in Thor

Lauw water

Zo eet ze alleen maar biologisch en is vlees iets wat ze absoluut niet eet. In The Cut vertelde ze onlangs wat ze zoal op een dag eet. En die dag start al tussen 06.00 uur en 06.30 uur. 'Ik drink een kop koffie, soms wat toast met een ei en altijd een glas lauw water met citroen.'

Wijntje erbij

Haar lunch bestaat vaak uit een salade met vis, avocado, sla en een dressing. In de avond eet ze vaak ook vis (heel soms kip) en gestoomde groenten. En soms ook een goed glas rode wijn. 

Yoga

Ook sport ze heel erg veel. Nadat haar kinderen wakker zijn geworden vroeg in de ochtend en iedereen naar school is, gaat ze hardlopen. Ook houdt ze van pilates, iets wat ze graag in groepsverband doet. En yoga, daar is Cate ook vaak voor in. 

Bron: The Cut/Instyle Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in