Prachtig, ageless haar, maar het moet er wél natuurlijk uitzien. Dat willen we. Wat betekent dat voor het kleuren, het verzorgen en laten knippen? De beste kappers delen hun toptips. 

Deze week vragen we Andrea Mabesoone van Koep de beste tips voor mooi, vol 40+ haar.

Een ‘ontmoetingsplek’ wordt salon Koep van Andrea Mabesoone ook wel genoemd, in de luwte van de negen straatjes in Amsterdam. Al sinds 1988 knipt en kleurt zij volgens de laatste technieken ‘iedereen die van persoonlijke aandacht en kwaliteit houdt’ en is ze soms wars van trends.

‘Ongeacht je leeftijd, gaat het bovenal om de kwaliteit van je haar, niet een trendy look of lengte. Je haar moet bij jou passen, je moet er gelukkig van worden.’

Aandachtspunten qua lengte?

‘Naar mijn idee zijn er geen vaste coupes die je ouder of jonger laten lijken - daarvoor zijn mensen te verschillend. Je kunt gerust met een voorbeeld binnenlopen, maar een goede kapper kijkt altijd naar het totaal: je persoonlijkheid, postuur, uitstraling.

Het enige leeftijdsgebonden aspect is de haarstructuur, die met de jaren kan veranderen. Vanaf je veertigste kan je haar bijvoorbeeld onrustiger, fijner of pluiziger zijn dan bij iemand van twintig, dus dan is misschien niet elk model of kleur geschikt.’

Kan een model ouder of jonger maken?

‘Ik merk juist dat zowel veertigers als vijftigers het juist wat langer willen houden. Als de kwaliteit dat toestaat, is tot halflang haar mooi, maar alleen als het haar dan ook een stralende kleur heeft; lang grijs haar is bij de meeste vrouwen niet zo charmant.

Er zijn inmiddels zoveel mooie kleurtechnieken die iets extra’s kunnen geven, zoals highlights of bayalage. Zonder te dicteren wat wel of niet kan, is het bovenal belangrijk dat je haar er verzorgd uitziet. Zoek een kapper bij wie jij je prettig voelt – en een die eerlijk advies durft te geven.’

Wat zijn de trucs om het voller te laten lijken?

‘Bij de een helpt het om meer laagjes erin te knippen, bij de ander oogt het volumineuzer als het op een lengte is geknipt. Een pony kan ook een mooie oplossing zijn, afhankelijk van de vorm van het gezicht, daarmee kun je eindeloos variëren.

Een stoere pony geeft meer power, of je kiest juist voor zachte lijnen. Het werkt goed bij mensen met een hoger voorhoofd of als je van nature al veel kleine haartjes (babyhaar) aan de voorkant hebt.’

Dé veertigplus haarverzorgingstips van Andrea:

‘Kleuringen met een lage hoeveelheid ammoniak en natuurlijke ingrediënten zijn milder voor het haar, zeker ouder wordend haar. 

Er zijn ook steeds meer goede organic haircare-producten, waarin minder synthetische toevoegingen zijn verwerkt, terwijl ze dezelfde goede resultaten geven als reguliere stylingproducten.’

Meer informarie: koephair.nl.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Jane Fonda en Helen Mirren zijn aardig op leeftijd, maar de dames zien er nog steeds bijzonder goed uit. Voor Jane lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. 

Niet zo gek dat beide dames vorig jaar gestrikt zijn als ambassadeurs van L’Oréal.

Less is more

Wat zijn eigenlijk hun beautytips? Beide vrouwen geven hetzelfde advies: less is more. Jane: 'Gebruik niet te veel make-up. Waar ik wel bij zweer en altijd gebruik is concealer onder mijn oog. Dat oogt altijd fris.

Tachtig jaar

En nog een tip: gebruik geen glans voor je gezicht, want een wat oudere huid moet volgens de actrice niet glimmen. "Ik ben tachtig jaar oud en durf te zeggen dat ik er nog best goed uitzie, dat geeft vrouwen hoop. Mijn advies: zorg dat je lekker in je vel zit, beweeg veel en wees gelukkig. Zit het goed van binnen, dan straal je dat ook uit."

Gezond haar

Jane werd tijdens de uitreiking van de Emmy's gefotografeerd met veel langer haar. Meteen werd gezegd dat ze er jonger uitzag. Maar ze blijft toch liever bij haar eigen wat kortere haar. "Het is leuk om af en toe gek te doen met je haar. Maar het is vooral belangrijk dat je het goed verzorgt. Gezond haar doet jonger lijken.

Mascara

Helen doet graag haar eigen make-up en zegt dat voor iedere vrouw mascara haar beste vriend moet zijn. "Ik gebruik niet al te veel make-up, maar vind het wel heerlijk om lang voor de spiegel te zitten. Mijn tip: bekijk jezelf van een afstand. Soms kun je nogal te gefocust zijn op een bepaald detail. 

Foundation

Helen zweert verder bij een goede foundation. "Make-up hoeft niet duur te zijn. En je voelt je er meteen beter door. Investeer alleen wel in een goede foundation." Onlangs sprak de Britse actrice op de bank bij Ellen DeGeneres over ouder worden. Het leverde een hilarisch gesprek op. Bekijk de video hieronder.

Bron: Hello Magazine Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michelle Obama: deze krachtig en ook prachtige vrouw is dan wel geen first lady meer, maar ze is voor veel vrouwen nog steeds een voorbeeld van een echte powervrouw. Haar onthullende autobiografie ligt nu in de schappen.

Reden voor Oprah om haar aan de tand te voelen en voor ons om eens uit te zoeken wat de vrouw van Barack Obama eraan doet om zo prachtig en krachtig te blijven.

Fris en fruitig

Michelle is altijd on the road, ook nu ze geen first lady meer is. Al dat reizen doet geen goed aan je looks, maar daar is bij Michelle Obama niks van te zien. Goede genen heeft ze sowieso, maar ze heeft vast wat foefjes om er zo fris en fruitig uit te zien.

Krachttraining

De voormalig first lady is allereerst ontzettend sportief. Ze is qua sporten bijna overal goed in, behalve zwemmen zo vertelde ze onlangs in een interview met het Amerikaanse blad People.

Planken in de ochtend

Wat ze veel doet: bootcamps, krachttraining in de sportschool, intervaltrainingen, planken (zie foto hieronder), yoga en pilates. Grappig weetje: ze traint vaak om 05.00 uur 's ochtends. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

When I was at the White House, I often hosted bootcamp weekends for my close girlfriends. It didn’t matter that we were all at varying fitness levels. Our bootcamp weekends were a reminder that if we want to keep taking care of others, we need to take care of ourselves first. And even though I’m no longer at the White House, I've continued this tradition and wanted to share some photos. My girlfriends have been there for me through all kinds of life transitions over the years – including a pretty big one recently! – and we’ve done our best to stay healthy together. Whether it’s a bootcamp or a walk around the neighborhood, I hope you and your crew can find some time this summer to be healthy together.

Een bericht gedeeld door Michelle Obama (@michelleobama) op

Groenten en vis

Ook let ze goed op haar voeding. Maar, zo zegt ze, telt ze nooit het aantal calorieën. Ze eet vijf keer per dag. Havermout al ontbijt, als snack appels met wat honing of een eiwitshake, dan een lunch bestaande uit vis en gegrilde groenten of zoete aardappels erbij en haar avondeten (ze eet altijd om 18.30 uur) bestaat uit vlees, groenten en een salade.

Bron: The Daily Beast Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in