Christie Brinkley lijkt het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben. Maar níet met dank aan plastische chirurgie of andere heftige ingrepen.

Jarenlang staat het Amerikaanse ex-topmodel Christie Brinkley bekend om haar exceptionele jonge uitstraling. Haar strenge fitness-routine en strict vegetarische dieet helpen haar daarbij; ook was bekend dat ze soms een filler gebruikte en een enkele anti-aging laserbehandeling kreeg.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Jong decolleté
Maar Christie heeft nu ook onthuld in People magazine hoe ze de natuur nog een extra handje helpt. Namelijk met behulp van de injectable Xeomin, voor haar fronsrimpel, en de huid-liftende Ultherapy voor haar nek en decolleté. “Ik vroeg me eerst af of mensen me fake zouden vinden als ze wisten welke behandelingen ik onderga", zegt Christie (63) in People. "Maar het is beter om gewoon eerlijk te zijn en te zeggen: 'Ja, dit is wat ik doe.'"

Spiegeltje, spiegeltje...
Haar doel was nooit "om er anders uit te zien", zegt de vrouw die inmiddels het stralende gezicht is van beide producten. “Maar ik ben bijna 64. Op een bepaald punt heb je soms misschien net wat extra's nodig. Als ik in de spiegel kijk, wil ik dat ik er net zo goed uitzie als ik me voel. En als je iets kunt laten doen waardoor je je zelfverzekerder voelt en lekkerder in je vel zit, dan weet je dat je gezicht bij je uitstraling, je spirit, hoort. En mijn spirit is enthousiast en energiek."

Weg frons
Wat heeft ze precies laten doen? Allereerst probeerde ze de Xeomin (spreek uit als 'Zeomin') uit, een injectable die tijdelijk de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen laat verdwijnen, door je spieren te relaxen en zachter te maken. "Het werkt hetzelfde als andere Botulinetoxine", zegt Brinkley’s dermatoloog Dr. Patricia Wexler. "Maar het is een meer gezuiverde variant. Op de juiste manier geïnjecteerd, zorgt het voor een heel natuurlijk resultaat." Een resultaat dat naar verluidt vier maanden zichtbaar blijft.

Liften zonder snijden
En afgelopen jaar besloot Christie om ook Ultherapy te testen, nadat ze merkte dat ze meer plooien kreeg in haar decolleté. Ultherapy is een niet-chirurgische behandeling, die ervoor zorgt dat ultrasound-technologie de productie van collageen en elasticiteit stimuleert, waardoor de huid in je nek en decolleté wordt gelift en rimpels verminderen.

Natuurlijke look
Dr. Wexler vertelt dat Ultherapy een van haar favoriete trucs is "om de tand des tijds tegen te gaan, zonder dat het lijkt alsof je iets hebt laten doen." De dermatoloog vervolgt: "Dat was denk ik wat Christie er zo in aantrok. Ze wilde een natuurlijke look, en op deze manier gebruik je middelen vanuit je eigen lichaam om nieuw collageen en elastisch weefsel aan te maken." 

Ultherapy had de reputatie om pijnlijk te zijn, maar die tijd is wel voorbij, aldus Wexler. "De technologie is veranderd. Sommige mensen vinden het nog onprettig, maar de meeste mensen ondergaan zo'n behandeling relaxed", vertelt de dermatoloog. Brinkley verwacht dat ze elke achttien maanden Ultherapy zal krijgen. 

'Support elkaar'
“Maar er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die dit maar niks vinden, of die hier laatdunkend over praten", zegt Christie. "Maar vrouwen mogen elkaar ook best supporten als ze dit wel willen uitproberen. Als er kleine dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je top voelt: prima toch? Ik wilde mijn 'beauty-geheimen' graag met andere vrouwen delen. Mijn dochters zeiden ook: 'Als jij denkt dat je er anderen mee helpt, go for it." En zo geschiedde.

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat!

1. Poederkwast

Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ze ook wel eens echt goed schoon? Zeker bij een gevoelige huid kunnen de bacteriën die tussen de kwastharen gaan zitten, zorgen voor rode vlekjes.

2. Mascara

Zelfs de duurste long-lasting-lash-thickening-super-coating mascara komt niet tot z’n recht als je het niet goed aanbrengt.

In plaats van dat je met het borsteltje gewoon langs je wimpers strijkt, kun je het borsteltje beter voorzichtig tegen je wimpers aan houden, zo dicht mogelijk bij het ooglid en voorzichtig, langzaam heen en weer bewegend (wiebelend) naar het uiteinde van je wimper bewegen.

Zo worden je wimpers veel beter bedekt en krijg je maximaal volume.

3. Haarolie

Als je gewoon wat olie op je handen doet en vervolgens met die handen door je haar gaat, zorg je er alleen maar voor dat je haar vet wordt (en oogt).

Doe in plaats daarvan een paar druppeltjes in je handpalm en verdeel goed over beide handpalmen. Hierdoor komt de olie ook een beetje op temperatuur.

Ga vervolgens met een licht draaiende/grijpende beweging door je haar vanaf de middellengte tot de punten. Zorg dat er geen olie op je hoofdhuid komt, die maakt al haar eigen olie aan, dus dat wordt dan een beetje dubbelop.

4. Poriën-strips/Neusstrips

Weinig dingen geven meer voldoening dan met een neusstrip de mee eters van je neus verwijderen.

Natuurlijk pak je heus wel een mee eter mee als je zo’n neusstrip gebruikt, maar die andere grijzige puntjes die op de strip achterblijven, zijn geen vuil, maar talg. En je poriën hebben dat nodig.

Verwijder je het talg uit de poriën dan maak je juist alleen maar plaats voor vuil. En dat zorgt uiteindelijk voor alleen maar meer mee eters.

5. Droogshampoo

Als je het gebruikt, dan doe je dat vaak op het moment dat je ziet dat het nodig is. Dan ben je eigenlijk te laat. Je kunt met droogshampoo je haar een frisse, schone look geven.

Als je het in je haar doet voordat je gaat slapen, heb je ’s ochtends het meeste affect van het product. Gebruik je het na het sporten? Keer dat om en verdeel de droogshampoo over je haar vóórdat je de gym in gaat. 

6. Wenkbrauwpotlood

Kleur je wenkbrauwen niet in, maar ‘teken’ met kleine veegjes, alsof elk streepje een wenkbrauwhaartje is. Dat geeft een veel natuurlijker look.

7. Haarborstel

Gedachteloos de borstel door je lange haar halen om klitten weg te krijgen? Liever doe je dat voortaan andersom.

Pak een pluk haar vast en borstel het haar in delen, van je hand tot het uiteinde van je haar. Als je dat goed geborsteld hebt, borstel je het haar wel helemaal door. Op deze manier breekt je haar minder snel.

8. Haarspeldjes

Wait what? We gebruiken haarspeldjes blijkbaar verkeerd om.

De speldjes zijn bedoeld met de open kant naar beneden te gebruiken. Het gegolfde uiteinde 'grijpt' het haar vast en houdt het op z'n plaats.

9. Wimperkruller

Zorg er ten eerste voor je je kruller regelmatig schoonmaakt, omdat je het zo dichtbij je oog gebruikt. Daarnaast krul je je wimpers vóórdat je mascara aanbrengt en niet andersom.

10. Parfum

Snel een spuitje op je pols, en beide polsen tegen elkaar wrijven? Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor verwarming van de parfum waardoor het sneller vervliegt.

Doe eens een spuitje in je haar bijvoorbeeld, daar heb je veel langer plezier van.

11. Conditioner

Verdeel jij conditioner over je haar alsof het shampoo is? Niet meer doen. De olie in het product in combinatie met de natuurlijke olie op je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar juist sneller vet wordt.

Beter breng je de conditioner aan vanaf halverwege je haarlengte tot de puntjes. Laat een paar minuten zitten, spoel het uit en je haar blijft veel langer schoon.

Bron: HealthWay. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in