Christie Brinkley lijkt het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben. Maar níet met dank aan plastische chirurgie of andere heftige ingrepen.

Jarenlang staat het Amerikaanse ex-topmodel Christie Brinkley bekend om haar exceptionele jonge uitstraling. Haar strenge fitness-routine en strict vegetarische dieet helpen haar daarbij; ook was bekend dat ze soms een filler gebruikte en een enkele anti-aging laserbehandeling kreeg.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Jong decolleté
Maar Christie heeft nu ook onthuld in People magazine hoe ze de natuur nog een extra handje helpt. Namelijk met behulp van de injectable Xeomin, voor haar fronsrimpel, en de huid-liftende Ultherapy voor haar nek en decolleté. “Ik vroeg me eerst af of mensen me fake zouden vinden als ze wisten welke behandelingen ik onderga", zegt Christie (63) in People. "Maar het is beter om gewoon eerlijk te zijn en te zeggen: 'Ja, dit is wat ik doe.'"

Spiegeltje, spiegeltje...
Haar doel was nooit "om er anders uit te zien", zegt de vrouw die inmiddels het stralende gezicht is van beide producten. “Maar ik ben bijna 64. Op een bepaald punt heb je soms misschien net wat extra's nodig. Als ik in de spiegel kijk, wil ik dat ik er net zo goed uitzie als ik me voel. En als je iets kunt laten doen waardoor je je zelfverzekerder voelt en lekkerder in je vel zit, dan weet je dat je gezicht bij je uitstraling, je spirit, hoort. En mijn spirit is enthousiast en energiek."

Weg frons
Wat heeft ze precies laten doen? Allereerst probeerde ze de Xeomin (spreek uit als 'Zeomin') uit, een injectable die tijdelijk de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen laat verdwijnen, door je spieren te relaxen en zachter te maken. "Het werkt hetzelfde als andere Botulinetoxine", zegt Brinkley’s dermatoloog Dr. Patricia Wexler. "Maar het is een meer gezuiverde variant. Op de juiste manier geïnjecteerd, zorgt het voor een heel natuurlijk resultaat." Een resultaat dat naar verluidt vier maanden zichtbaar blijft.

Liften zonder snijden
En afgelopen jaar besloot Christie om ook Ultherapy te testen, nadat ze merkte dat ze meer plooien kreeg in haar decolleté. Ultherapy is een niet-chirurgische behandeling, die ervoor zorgt dat ultrasound-technologie de productie van collageen en elasticiteit stimuleert, waardoor de huid in je nek en decolleté wordt gelift en rimpels verminderen.

Natuurlijke look
Dr. Wexler vertelt dat Ultherapy een van haar favoriete trucs is "om de tand des tijds tegen te gaan, zonder dat het lijkt alsof je iets hebt laten doen." De dermatoloog vervolgt: "Dat was denk ik wat Christie er zo in aantrok. Ze wilde een natuurlijke look, en op deze manier gebruik je middelen vanuit je eigen lichaam om nieuw collageen en elastisch weefsel aan te maken." 

Ultherapy had de reputatie om pijnlijk te zijn, maar die tijd is wel voorbij, aldus Wexler. "De technologie is veranderd. Sommige mensen vinden het nog onprettig, maar de meeste mensen ondergaan zo'n behandeling relaxed", vertelt de dermatoloog. Brinkley verwacht dat ze elke achttien maanden Ultherapy zal krijgen. 

'Support elkaar'
“Maar er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die dit maar niks vinden, of die hier laatdunkend over praten", zegt Christie. "Maar vrouwen mogen elkaar ook best supporten als ze dit wel willen uitproberen. Als er kleine dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je top voelt: prima toch? Ik wilde mijn 'beauty-geheimen' graag met andere vrouwen delen. Mijn dochters zeiden ook: 'Als jij denkt dat je er anderen mee helpt, go for it." En zo geschiedde.

Als ageless-vrouw heb je andere make-uptrucs nodig dan als twintiger. Hair & make-up artist Elles Nijkamp,weet precies hoe je in no time tien jaar jonger kunt ogen. Te beginnen met het wegwerken van die hangende ogen.

Elles: 'Hoe ouder, hoe frisser de make-up moet zijn. En opmaken hoeft ook helemaal niet lang te duren. Je make-up moet er binnen vijf tot acht minuten op zitten, anders ben je te ingewikkeld bezig.’

Collageen stimulerende pads voor je ogen

‘We zijn gewend om. na het reinigen van je gezicht, te beginnen met de foundation, maar veel beter is het om te starten met je ogen. Zo kunnen foutjes zoals dwarrelend oogschaduwpoeder of mascaravlekjes gemakkelijk weggewerkt worden zonder dat je je foundation wegveegt.

Collageen stimulerende eye-pads kunnen, in de tijd dat je je ogen en wenkbrauwen opmaakt, wonderen doen. Mijn cliënten kijken altijd op van het effect dat die pads hebben.’ 

Dan je wenkbrauwen

‘Tot de belangrijkste aandachtspunten horen je wenkbrauwen. Een goede wenkbrauw geeft een fantastisch liftend effect. Zet ze niet te veel aan; je moet op jezelf blijven lijken.

Heb je een middelbruine wenkbrauw waar je wat huid doorheen ziet, maak er dan geen donkere streep van met een wenkbrauwsjabloon, maar neem een poeder in een iets donkere kleur.

Met een borsteltje maak je met het poeder lichte streepjes. Begin aan de binnenkant en werk zo omhoog naar het hoogste punt en van daaruit naar de buitenkant. Die streepjes geven een natuurlijk effect en ze geven lucht. Fixeer ze met een licht getinte wenkbrauwgel.’

Deze Make-up trucs helpen tegen hangende ogen

‘Het is bijna onvermijdelijk: ogen gaan hangen als we ouder worden. Je kunt ze een liftend effect geven door op de oogbol wat glans aan te brengen.

Dat doe je met een glanspoeder, dat je met je vingers op het ooglid klopt. Het zorgt direct voor een frisse uitstraling. Dus niet in de hoeken maar alleen op de oogbol.

Breng vervolgens met een nude kleur - eerder caramel dan roze - een boogje aan vlak boven, dus niet ín, je arcadeboog. Je zult zien dat je ogen meteen een wakkere blik krijgen.

Bij een donkere huid kies je voor warme tinten, alles tussen beige en goud. Sluit af met een eyeliner. Probeer in de wimperrand te gaan en niet erboven.

Misschien ben je gewend om je eyeliner door te trekken tot aan je binnenste ooghoek maar daarmee maak je je ogen kleiner. Begin aan de buitenkant en stop halverwege! 

Een kwastje werkt vaak beter dan een potlood, omdat een potlood de lijn vaak te hard maakt.’ 

Finishing touch: je wimpers

‘Gebruik altijd eerst een primer. Je wimpers hebben net, als je huid, verzorging nodig. Gebruik geen waterproof mascara als het niet hoeft. Probeer met de punt van de mascararoller te werken, om zo je wimpers in de juiste positie te plaatsen.’

Wij gaan ermee aan de slag, bedankt Elles!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Over Combray

Combray is een Nederlands science based merk en ontwikkelt en brengt alleen die producten op de markt die een gebleken werkzaam effect hebben op de huid. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van alleen de allerbeste ingrediënten.

Alle Combray gezichtsoliën bevatten het gepatenteerde sterkwerkende antioxidant Oxofulleram. Oxofulleram is ontwikkeld om het beschermingsmechanisme van de huid na te bootsen.

Oxofulleram werkt als een “radicalenspons” en beschermt daarmee de huid tegen oxidatieve stress ontstaan als gevolg van onder andere overmatige blootstelling aan de zon, kou, blootstelling aan licht van smartphones en computers, luchtvervuiling en ontstekingen.

Het is bovendien veel sterker dan vitamine E. En het doet zijn werk daar waar het nodig is, namelijk direct in de huidcel. Het resultaat hiervan is dat fijne lijntjes, pigmentvlekken en roodheid verdwijnen.

De Combray gezichtsoliën worden in het laboratorium in Groningen op ambachtelijke wijze gemaakt. Er wordt uitsluitend in kleine batches geproduceerd zodat de producten aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen.

Kerstcadeau met korting

Speciaal voor de feestdagen kan je nu een Combray Luxury Set (15ml) kopen. Daarin vind je drie flesjes (van 5ml) Combray Regenerating Facial Oil op basis van Oxofulleram en druivenpitolie. Ideaal om het eens te proberen.

En, éxtra leuk: Als Nouveau-lezeres betaal je nu € 65 in plaats van € 85 voor deze feestelijke giftset. Bestel 'm op www.combray-skincare.nl met de code Nouveau20.

Drie verschillende oliën

Combray heeft nu drie gezichtsoliën: de Regenerating Facial Oil op basis van druivenpitolie, de Rejuvenating Facial Oil op basis van avocado-olie en de Nourishing Facial Oil op basis van arganolie. Kies de olie die het beste bij jouw huid past voor een optimaal resultaat.

In feite kan iedere olie voor elke huidconditie worden gebruikt. Maar er is een klein verschil:

De Combray Regenerating Facial Oil met druivenpitolie is herstellend en regenererend en voelt iets luchtiger aan.

€ 130 (30ml)

De Combray Rejuvenating Facial Oil met avocado-olie is wat zachter en gaat huidveroudering tegen.

€ 140 (30ml)

De Combray Nourishing Facial Oil met arganolie voelt rijk aan en werkt meer voedend en beschermend.

€ 160 (30ml)

Voor iedere voorkeur is er een bijpassende olie. De keuze blijft natuurlijk altijd geheel persoonlijk. 

Lees ook: Hoe een Nederlandse olie met slechts twee ingrediënten de beautywereld verovert