Christie Brinkley lijkt het geheim van de eeuwige jeugd gevonden te hebben. Maar níet met dank aan plastische chirurgie of andere heftige ingrepen.

Jarenlang staat het Amerikaanse ex-topmodel Christie Brinkley bekend om haar exceptionele jonge uitstraling. Haar strenge fitness-routine en strict vegetarische dieet helpen haar daarbij; ook was bekend dat ze soms een filler gebruikte en een enkele anti-aging laserbehandeling kreeg.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Jong decolleté
Maar Christie heeft nu ook onthuld in People magazine hoe ze de natuur nog een extra handje helpt. Namelijk met behulp van de injectable Xeomin, voor haar fronsrimpel, en de huid-liftende Ultherapy voor haar nek en decolleté. “Ik vroeg me eerst af of mensen me fake zouden vinden als ze wisten welke behandelingen ik onderga", zegt Christie (63) in People. "Maar het is beter om gewoon eerlijk te zijn en te zeggen: 'Ja, dit is wat ik doe.'"

Spiegeltje, spiegeltje...
Haar doel was nooit "om er anders uit te zien", zegt de vrouw die inmiddels het stralende gezicht is van beide producten. “Maar ik ben bijna 64. Op een bepaald punt heb je soms misschien net wat extra's nodig. Als ik in de spiegel kijk, wil ik dat ik er net zo goed uitzie als ik me voel. En als je iets kunt laten doen waardoor je je zelfverzekerder voelt en lekkerder in je vel zit, dan weet je dat je gezicht bij je uitstraling, je spirit, hoort. En mijn spirit is enthousiast en energiek."

Weg frons
Wat heeft ze precies laten doen? Allereerst probeerde ze de Xeomin (spreek uit als 'Zeomin') uit, een injectable die tijdelijk de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen laat verdwijnen, door je spieren te relaxen en zachter te maken. "Het werkt hetzelfde als andere Botulinetoxine", zegt Brinkley’s dermatoloog Dr. Patricia Wexler. "Maar het is een meer gezuiverde variant. Op de juiste manier geïnjecteerd, zorgt het voor een heel natuurlijk resultaat." Een resultaat dat naar verluidt vier maanden zichtbaar blijft.

Liften zonder snijden
En afgelopen jaar besloot Christie om ook Ultherapy te testen, nadat ze merkte dat ze meer plooien kreeg in haar decolleté. Ultherapy is een niet-chirurgische behandeling, die ervoor zorgt dat ultrasound-technologie de productie van collageen en elasticiteit stimuleert, waardoor de huid in je nek en decolleté wordt gelift en rimpels verminderen.

Natuurlijke look
Dr. Wexler vertelt dat Ultherapy een van haar favoriete trucs is "om de tand des tijds tegen te gaan, zonder dat het lijkt alsof je iets hebt laten doen." De dermatoloog vervolgt: "Dat was denk ik wat Christie er zo in aantrok. Ze wilde een natuurlijke look, en op deze manier gebruik je middelen vanuit je eigen lichaam om nieuw collageen en elastisch weefsel aan te maken." 

Ultherapy had de reputatie om pijnlijk te zijn, maar die tijd is wel voorbij, aldus Wexler. "De technologie is veranderd. Sommige mensen vinden het nog onprettig, maar de meeste mensen ondergaan zo'n behandeling relaxed", vertelt de dermatoloog. Brinkley verwacht dat ze elke achttien maanden Ultherapy zal krijgen. 

'Support elkaar'
“Maar er zullen natuurlijk altijd mensen zijn die dit maar niks vinden, of die hier laatdunkend over praten", zegt Christie. "Maar vrouwen mogen elkaar ook best supporten als ze dit wel willen uitproberen. Als er kleine dingen zijn die ervoor kunnen zorgen dat je je top voelt: prima toch? Ik wilde mijn 'beauty-geheimen' graag met andere vrouwen delen. Mijn dochters zeiden ook: 'Als jij denkt dat je er anderen mee helpt, go for it." En zo geschiedde.

Die ellendige love handles kwijtraken is best een klus, de buik is nu eenmaal een moeilijke zone. Naast lekker sporten is goede voeding ook heel belangrijk. Deze vijf voedingsmiddelen helpen je om buikvet te laten verdwijnen.

Zet de volgende producten op de boodschappenlijst.

1. Bonen en linzen

De reden dat deze vezelrijke bommetjes zo goed zijn: bonen en linzen zijn laag in calorieën en omdat ze vol vezels zitten geven ze ook nog eens een boost aan je metabolisme.

2. Groenten en fruit dat rijk is aan water

Vet bij de buik wordt vaak veroorzaakt door een verstopping. Naast dat je veel water (twee liter per dag) moet drinken is het goed om producten te eten die veel water bevatten. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, komkommers, selderij en bloemkool.

3. Bessen

Blauwe bessen, rode bessen of aalbessen. Eigenlijk zijn alle soorten bes goed voor de taille. De reden: het zijn niet alleen vitaminebommetjes, maar ook rijk aan antioxidanten, mineralen en vezels. En dat laatste is goed om je buikvet aan te pakken. Lekker en gezond snoepen dus.

4. Zoete aardappelen

Schep nog maar wat op, want zoete aardappelen zijn goed voor je taille. Deze aardappel bevat namelijk naast antioxidanten ook vezels. Maar ook bètacaroteen, deze stof beschermt niet alleen de huid maar is ook goed om buikvet aan te pakken.

5. Noten en zaden

Noten kun je met een gerust hart eten, want volgens verschillende studie maken deze hartige 'jongens' jouw taille slanker. Ze zijn daarnaast gewoon heel lekker en bevatten ook nog eens mineralen. Elke dag een handje noten eten, daar zeggen we geen nee tegen. 

Bron: PopSugar/Margriet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Sporten is heerlijk en gezond. Daarnaast is sterk het nieuwe slank. Maar welke sporten moet je eigenlijk op jouw leeftijd beoefenen om dat doel te bereiken?

Het is aan te raden om af en toe eens van work-out te wisselen.

Dertigers

Hallo yoga en pilates! Deze twee 'flexibele' sporten zijn uitermate geschikt voor een dertiger. Goed stretchen en lenigheid is cruciaal in dit decennium. Het is goed voor je hart, je wordt er soepel van en het vermindert stress.

Tussen de 40 en 50

Een zogenoemde high-intensity interval training is erg aan te raden, omdat de hartslag best wat omhoog mag. Denk bijvoorbeeld aan rustig hardlopen met tussendoor een minuut sprinten. Ook oefenen met gewichten zijn goed om vet te verbranden. Dat wordt met de kettlebell aan de slag dus.

Zestig

Zestiger opgelet! Je wil op deze leeftijd je kracht en flexibiliteit (die je de jaren daarvoor hebt opgebouwd) natuurlijk behouden. Train daarom lekker met wat gewichten in de sportschool voor de kracht en ga banen zwemmen om soepel te blijven.

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.