Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Broccoli is een vetverbrander: een 'groentje' met power

Als je wil afvallen is gezond eten natuurlijk uiterst belangrijk. Maar er zijn ook groenten en fruit die net even een extra zetje geven en het vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Zoals broccoli bijvoorbeeld.  Vezelbom Niet zo gek ook, want het groentje is een echte vezelbom. De broccoli ...

Broccoli is een vetverbrander: een 'groentje' met power

Als je wil afvallen is gezond eten natuurlijk uiterst belangrijk. Maar er zijn ook groenten en fruit die net even een extra zetje geven en het vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

Zoals broccoli bijvoorbeeld. 

Vezelbom

Niet zo gek ook, want het groentje is een echte vezelbom. De broccoli bevat weinig calorieën, maar veel vezels en antioxidanten. Omdat de broccoli zoals gezegd bomvol vezels zit, zit je sneller vol. Je zal daardoor minder gaan eten of snaaien. 

Daarnaast is broccoli een goede leverancier van chroom en dat houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. 

Gezond groentje

Je kunt met broccoli alle kanten op. Gestoomd of (eventueel kort) gekookt als groente, in soep of in gemengde salade. Hieronder alvast een lekker recept voor een salade met het gezonde groentje daarin verwerkt.

Recept

Dit heb je nodig: 500 gr broccoli, 1 stuk bloemkool, bieslook, peterselie en pijnboompitten. En voor de dressing: 4 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 2 tl mosterd, 1 tl oregano en wat peper & zout naar smaak.

Koken

Aan de slag: kook de broccoli en bloemkool in een paar minuten al dente en koel het daarna snel in af koud water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze een beetje kleur krijgen.

Mengen

Snijd de broccoli en bloemkool in stukjes en hak de bieslook en de peterselie. Meng de kool en kruiden door elkaar. Meng ook de ingrediënten voor de saus en giet deze over de groenten. Eet smakelijk!

Bron: Mens en Gezondheid/Vetverbranders.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in