Zie je botox of fillers niet zitten, maar wil je wel van die rimpels af? Dan is je gezicht laten bevriezen wellicht een idee. Ja, je leest het goed: je kunt je gelaat laten blootstellen aan – 110° Celsius. 

Durf jij?

Weg dubbele kin

Deze ijskoude behandeling wordt cryofan genoemd. Het is een vorm van cryotherapie wat naar verluidt de huid helpt verstevigen, rimpels doet vervagen en zelfs een onderkin als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Mm, we zijn benieuwd. Maar hoe werkt dat dan? De schoonheidsspecialiste blaast zo'n twaalf minuten lang een ijskoude stikstofstraal op het gezicht. Iets wat belooft niet pijnlijk te zijn.

Net als een prik?

Na de behandeling zal je gezicht wat rood zijn, maar dat zal snel wegtrekken. Wat overblijft is een mooie stralende huid. Hetzelfde effect als botox? Dan moet je zo'n vijf keer deze ijskoude behandeling ondergaan. 

Bekijk hieronder hoe zo'n behandeling precies in z'n werk gaat

Beeld: iStock Bron: Elle.be

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Help je huid een handje herstellen van al die UV-stralen en luchtvervuiling die zorgt voor die vermaledijde lijntjes in je gezicht. Met deze 4 boosters zorg je voor optimale huidverzorging. 

1. Voortaan elke nacht nachtcrème gebruiken

Het liefst een met krachtige werkstoffen, zoals retinol. Medik8 heeft een derivaat ontwikkeld, retinaldehyde, dat nog sneller en sterker schijnt te werken.

Chrystal Retinal, als kuur voor extra versteviging, meer volume en minder lijntjes (vanaf € 79,95).

2. Anti-pollution skincare

Zeker als je in de stad woont. Luchtvervuiling is immers net zo’n boosdoener voor veroudering als uv-straling. Chanel heeft de D-Pollution Essentiel-spray, die je elk moment als extra buffer op je gezicht kunt verstuiven

(€ 57,-, exclusief via www.chanel.com).

3. Dagelijkse oogverzorging

Als je merkt dat je steeds meer concealer moet gebruiken om donkere kringen te verdoezelen, is het tijd voor een meer voedende oogcrème.

Ultimate Eye Cream van Olaz heeft een ontzwellende én kleurcorrigerende werking (€ 24,99).

4. Extra versteviging

Tegen je veertigste kunnen de eerste tekenen van verslapping optreden, bijvoorbeeld rond neus en mond.

Estée Lauder heeft voor die zones een serum ontwikkeld met het krachtige acetyl-hexapeptide-8: Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment (€ 90,-).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in