Rondlopen in bikini doet ze misschien iets minder vaak op haar leeftijd, maar daar ligt Elizabeth 'Liz' Hurley bepaald niet wakker van. En terecht: de 52-jarige actrice ziet er geweldig uit in haar badpak.

Dat ze trots is op haar nog immer strakke figuur, laat ze trots zien op Instagram. En waarom ook niet? 

Top visitekaartje
Liz is ook een succesvol designer van badmode, en met zo'n topfiguur is ze zelf haar beste visitekaartje! Daarom deelt ze op social media wel vaker foto's van zichzelf in haar verleidelijke swimwear, en altijd worden de beelden enthousiast becommentarieerd door haar 685.000 Instagram-volgers. 

 

Perfect Saturday @elizabethhurleybeach #newcollection #persianrobe 😘

Een bericht gedeeld door Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) op

Champagne!
De 52-jarige Britse actrice ziet er ongelooflijk goed uit op bovenstaand zonnig kiekje, en showt haar smalle taille in een chic champagnekleurige badpak. Denk overigens niet dat ze ook champagne drínkt (eveneens uit den boze: gefrituurd voedsel), want voor die taille en platte buik moet je wel wat doen: liters water drinken bijvoorbeeld. "Ik begin de dag met lauw water: smaakt vreselijk, maar het doet wonderen voor je metabolisme. Óveral heb ik een flesje water: in mijn tas, auto, op m'n nachtkastje. Ik merk dat mijn huid er meer door straalt."

 

Me and Mommy Dearest @joancollinsdbe @citizenkmagazine @bambi_kappauf @elizabethhurleybeach @theroyalsone 😘😘😘

Een bericht gedeeld door Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) op

Bovenstaande foto dateert uit 2015, met collega Joan Collins (destijds 82)

Françaises doen het ook
En dan heeft Elizabeth nog een beautyritueel dat ze afkeek bij Françaises: jezelf scrubben voordat je een (koude!) douche neemt. "Investeer in een goede bodyscrub", tipt Hurley. "Scrub je hele lichaam voordat je gaat douchen om dode huidcellen te verwijderen. Masseer jezelf stevig en beweeg daarbij richting je hart om de bloedtoevoer te vergroten. Adem vervolgens diep in en ga onder die ijskoude straal staan. Franse vrouwen staan erom bekend deze 'tactiek' te gebruiken, ze krijgen er een strakker lichaam door." 

 

In @givenchyofficial at the @vamuseum party. Thanks @nicholas.coleridge 😘

Een bericht gedeeld door Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) op

Als je er zo'n lijf van krijgt, willen we dat best een keer proberen. 

 

Sun soon please #wetcolddayinUK @elizabethhurleybeach #SeaGreenKaftan 📷@damianhurley1 @velaaprivateisland 😘

Een bericht gedeeld door Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) op

 

Hello sunshine 😘😘😘😘 @elizabethhurleybeach

Een bericht gedeeld door Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1) op

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in