De beautyproducten van nu zijn er helemaal op gemaakt om je op je best te laten stralen, zónder veel overdaad. Benadruk je pluspunten met stijlvolle en subtiele accenten. Deze producten helpen je daarbij.

Less is more

De populariteit van uitvoerige beautyrituelen zoals die van Zuid-Koreaanse vrouwen, begint in Europa al weer plaats te maken voor eenvoud. Tijd voor een skincare-detox, met juist mínder huidverzorging.

More content below the advertising

Laat bijvoorbeeld een serum laten mengen, geheel aangepast aan je persoonlijke huidbehoeften (Universkin) of een krijg een maatadvies op basis van je genen en lifestyle (SkinDNA®).

Een scala aan ingewikkelde stappen ruilen we graag in voor simpelweg een grondige reiniging, gevolgd door (hooguit) een serum en een lik crème. Want wat is er handiger dan één allround anti-aging-crème die alle verouderingstekenen aanpakt?

Lancôme introduceerde daarvoor Rénergie Multi-Glow (€105/50 ml); Sisley brengt een dag- en nachtcrème ineen, Soin Velours, (€163/50 ml) en voor het verfraaiende effect van make-up, verzorging en bescherming zijn Armani Prima Color Control Glow Moisturizer SPF 35 (€48/30 ml) en de CC Creams SPF50 van Chanel (€52/50 ml) aanraders.

Luxe eco-beauty

Natuurcosmetica, of moderner: eco-beauty, is volledig uit de geitenwollensokkenhoek verdwenen.

Sterker nog, er komen steeds meer eco-luxemerken die bewijzen dat een puur-natuur-crème of -olie zonder synthetische toevoegingen net zo goed effectieve anti-aging-verzorging kan zijn (van o.a. Tata Harper, Aromatherpy Associates, Caudalie, Oriflame, La Bella Figura).

Mede dankzij initiatiefnemers van webshops is er ook veel meer keus uit mooie eco-make-upmerken, van Australië tot Hawaï, die qua looks en staying power niet onderdoen voor de bekende luxemerken bij de parfumerieën. Denk aan Nuˉdus, Leahlani, Kjaer Weisz of Axiology.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

 

 

Toen deze actrice vijftig werd vielen de monden al open. Halle Berry wat zie je er nog geweldig uit. Nu twee jaar later is ze nog steeds niets veranderd. Heeft de tijd soms stilgestaan?

De moeder van twee is een echte powervrouw, want het grootste gedeelte van de tijd zorgt zij (naast haar drukke werk) voor haar twee kinderen. 

More content below the advertising

Goed doel

Daarnaast zet Halle zich in voor een goed doel (de actrice is vroeger naar eigen zeggen misbruikt door haar manager) voor vrouwen die seksueel misbruikt worden. Iets waar ze zich hard voor maakt. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be your own Valentine, ladies. ♥️

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Fitness

Om in shape te blijven zorgt de actrice voor genoeg beweging. Elke vrijdag deelt ze via social media haar work-out. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen. 

Chocola en taart

Ze doet aan yoga en is drie keer per week met een personal trainer in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van gezond eten, maar heus niet elke dag. Ze eet graag taart op z'n tijd of een goed stuk chocolade.

Bijna altijd gezond

Maar goed en gezond eten is voor Halle heel belangrijk. De reden: ze heeft bijna haar hele leven diabetes type 2, waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Ze volgt daarom een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

Bron: GvA/People Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in