Het is warm, dus we moeten goed drinken. En hoewel koud water dan het lekkerst is, is thee minstens zo verfrissend. En het brengt je heel veel (mooie) extra’s.

Om meteen met de gezonde deur in huis te vallen: zowel groene als zwarte thee heeft de eigenschap om de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen. Daarbij zou thee het risico op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen, dankzij de antioxidanten die het bevat.

Huid & haar

Leuker zijn de beauty benefits van groene thee. Voor een mooie huid kan het drinken van groene thee bepaald geen kwaad. De antioxidanten zouden rimpels verminderen, ha!

Je tanden blijven ook mooi; ze worden beschermd dankzij catechin, een antioxidant dat bacteriën doodt die verantwoordelijk zijn voor tandbederf. Groene thee stimuleert ook de vetverbranding, dat maakt de drank dan ook prima om in te zetten als je wilt afvallen – zo’n vier koppen per dag.

Article continues after the ad

Anti-stress

Groene thee schijnt ook je uithoudingsvermogen te boosten. Een beker aan het begin van de dag, voor je naar de sportschool gaat, zorgt ervoor dat je langer doorgaat. En het is een prima anti-stressmiddel; de theanine die erin zit zorgt voor een rustgevend gevoel. In groene thee zit trouwens ook cafeïne, maar veel minder dan in koffie...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!