Het is dat vliegen de snelste manier is om op een verre bestemming te komen, maar voor je huid hoef je het niet doen. Acne, vettigheid en uitdroging zijn het resultaat van zo’n vlucht. Hoe komt dat? En belangrijker, hoe voorkóm je dat.

1. Luchtvochtigheid

Je huid is gewend aan een luchtvochtigheid tussen de 40 en 70 procent, maar in een vliegtuig is dat wel even anders. Aan boord van een vliegtuig is een luchtvochtigheid van 20 procent geen uitzondering. Gortdroog dus.

More content below the advertising

Oplossing? Veel water drinken en smeren met een vochtinbrengende crème.

2. Geïrriteerde ogen en droge lippen

Ook dat kan door de luchtvochtigheid komen. Als je daar gevoelig voor bent, neem dan oogdruppels mee en wat vaseline voor je lippen.

3. Vette huid

Door de droge lucht kan je huid juist heel veel vet produceren. Daar krijg je zo’n pafferig, glimmend gezicht van. Niet zo charmant. Nog een reden om genoeg te drinken en je huid goed in te smeren.

4. Weg glow

De luchtdruk is op grote hoogte in het vliegtuig even groot als wanneer je op een berg staat. Hoe hoger je bent, hoe minder goed de bloeddoorstroming in je lichaam is. Wederom is veel water drinken en crèmes smeren het devies, maar helemaal voorkomen, kan je dit niet.

5. Vocht vasthouden

Je beweegt weinig tijdens je vlucht, in ieder geval een stuk minder dan dat je gewend bent. Daarnaast is het vliegtuigeten vaak een stuk zouter dan je gewend bent. Je lichaam houdt hierdoor vocht vast.

Probeer wat te bewegen tijdens de vlucht en sla de zoute snacks over. Ga op de plaats van bestemming even lekker sporten of maak een wandeling om het vocht af te drijven.

6. Stress

Van inpak- en incheckstress tot vliegangst, stress heeft geen gunstig effect op je huid. Je kan er een rode huid en zelfs eczeem of psoriasis van krijgen.

Probeer daarom stress te voorkomen en houd je aan je normale routine wat huidverzorging betreft. Verwijder je make-up als je gaat slapen tijdens de vlucht om je huid wat rust te geven.

Nog even de tips:

  • Drink voldoende water
  • Smeer met hydraterende crèmes
  • Vermijd zoute producten
  • Probeer wat te bewegen tijdens de vlucht

Bron: Fashionscene.nl Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nail art is al een tijdje een hit, maar roep bij ons associaties op met schreeuwerige kleuren en designs. Maar niets is minder waar, volgens Nail artist Jessica Scholten. Zij signaleert de half-moon als stijlvolle trend van het moment.

Jessica Scholten, de bekendste Nederlandse nail artist van dit moment, wordt regelmatig door modehuizen als Gucci, Kenzo en Oscar de la Renta ingevlogen om hun modellen van de mooiste nagels te voorzien.

More content below the advertising

Half-moon manicure

Haar toptip: ‘Nail art is al een tijdje een hit, maar wordt vaak geassocieerd met heftige kleuren en uitbundige patronen. Terwijl dat helemaal niet hoeft.

Het is na je veertigste heel chic en classy om bijvoorbeeld een half-moon manicure te laten zetten, bijvoorbeeld met donker- en licht rood, of een nude-tint met een subtiel grafisch effect zoals enkel een stipje tegen de nagelriem of een verticaal streepje over je nagelbed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tamara Santos Lima (@tamarasantoslima) op

Dan zijn je nagels toch trendy, maar stijlvol.

Meer aandacht voor je nagelverzorging

Wat ik elke vrouw ook wil aanraden: besteed meer aandacht aan de nagelverzorging. Ik zie vaak dat mensen ze wel mooi laat lakken, maar de rest vergeet.

Lees ook: Perfecte nagels zonder uitgeschoten randjes? Zo doe je dat.

Breng echt elke dag een olie aan, dat heeft ook geen enkele invloed op je lak. Ik ben fan van het handige pennetje van OPI of hét cultproduct onder topmodellen, Dadi’Oil, een pure mix van avocado, jojoba en olijfolie.’ 

Nu in Nouveau

De half-moon manicure is één van dé 10 modetrends van het moment.

Van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony en groenten als perfecte voeding voor je huis. 10 Beauty-experts delen nu in Nouveau hun trends en tips waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash. Tekst: Anneloes Tas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

More content below the advertising

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in