Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oh my... Van je mobiele telefoon krijg je meer rimpels

Ooit wel eens geluisterd naar dat stemmetje in je achterhoofd dat zei: "Dat kán niet goed zijn, die gebogen nek boven mijn telefoon/tablet en die toegeknepen ogen om het scherm goed te zien." Nou, dat stemmetje heeft gelijk.  Wat iedereen met een telefoon- of tabletverslaving al vreesde, is waar:...

Oh my... Van je mobiele telefoon krijg je meer rimpels

Ooit wel eens geluisterd naar dat stemmetje in je achterhoofd dat zei: "Dat kán niet goed zijn, die gebogen nek boven mijn telefoon/tablet en die toegeknepen ogen om het scherm goed te zien." Nou, dat stemmetje heeft gelijk. 

Wat iedereen met een telefoon- of tabletverslaving al vreesde, is waar: door je hoofd omlaag te houden, om al dat belangrijks te checken op Facebook, Instagram en WhatsApp, stimuleer je de vorming van rimpels rond je nek.

Door constant dezelfde beweging te maken, blijven ook ‘smartphone-rimpels’ uiteindelijk permanent in je huid staan.

Om dat te vermijden, moet je simpelweg je telefoon minder vaak bekijken. Kies bijvoorbeeld vaste momenten waarop je je telefoon niet mag gebruiken. En als je wel weer scrolt, houd dan je hoofd recht.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in