Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ken je haar nog? Amber Valletta tikt inmiddels de 45 aan! Wij kennen haar nog als supermodel. Ze komt nu met haar eigen cosmeticalijn, exclusief bij Douglas verkrijgbaar.

 

More content below the advertising

Het gezicht van talloze topmerken, komt nu met haar eigen lijn die gericht is op vrouwen die in hun kracht staan. Het enige belangrijke is dat je je mooi voelt - en volledig authentiek blijft, volgens Amber.

"Life is about choices," volgens Amber.

Amber Valletta's capsulecollectie bestaat uit:

  • Blush
  • Oogschaduw
  • Highlighter
  • Contourpotlood
  • Mascara
  • Poeder

Beeld: Douglas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De ovale gezichtsvorm raakt in trek. Cosmetisch arts Leonie Schelke noemt het in Nouveau een ‘opvallende ontwikkeling’.

Het Aziatische schoonheidsideaal omvat een ovale gezichtsvorm met een oplopende kaaklijn. “Men streeft naar zachte, rondere gezichtscontouren in plaats van naar de vrij vierkante West-Europese/Amerikaanse kaaklijn.

Helaas wordt je kauwspier in de loop der jaren steeds sterker en groter, waardoor een hardere kaaklijn ontstaat. Maar dat kun je met botox verzachten,” zo vertelt cosmetisch arts Leonie Schelke.

More content below the advertising

Klein beetje botox

Volgens Leonie kan het juist mooier uitpakken als je op plekken in het hele gezicht een klein beetje botox aan laat brengen, dan als je enkel in één sterke spier een hoge dosering in laat spuiten.

“Tegen de tijd dat je veertig bent, zijn de bewegingen van mimische spieren gaan inslijten in je huid, helaas vaak met een neerwaartse beweging. In plaats met een hoge dosering botox één spier stil te leggen, gebruiken we dan overal een klein beetje.

De sterke spiersamentrekkingen zwakken overal af, maar er blijven ook spieren werkzaam die een tegenovergesteld effect geven waardoor je bijvoorbeeld een lift van de wenkbrauwen kunt bereiken.

We zien dat die applicatie voor een overall frisser effect kan zorgen – met gelukkig wel behoud van je natuurlijke mimiek om alles te kunnen uitdrukken wat je als stralende veertigplus vrouw te vertellen hebt.”


Michelle Yeoh

Een mooi voorbeeld van het Aziatische schoonheidsideaal is de Maleisische actrice Michelle Yeoh. Zij deed haar eigen stunts in Hong Kong-actiefilms waarmee ze faam verkreeg in de vroege jaren negentig.

Michelle wist in 1983 de titel Miss Malaysia World te behalen en werd in 1997 verkozen door tijdschrift People tot één van de ‘50 Most Beautiful People in the World’.

In het Westen werd ze bekend door haar rol als Wai Lin in de James Bond-film Tomorrow Never Dies en de Chinese martial arts-film Crouching Tiger, Hidden Dragon.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!Bestel deze editie hier.

Beelden: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in