Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ken je haar nog? Amber Valletta tikt inmiddels de 45 aan! Wij kennen haar nog als supermodel. Ze komt nu met haar eigen cosmeticalijn, exclusief bij Douglas verkrijgbaar.

 

More content below the advertising

Het gezicht van talloze topmerken, komt nu met haar eigen lijn die gericht is op vrouwen die in hun kracht staan. Het enige belangrijke is dat je je mooi voelt - en volledig authentiek blijft, volgens Amber.

"Life is about choices," volgens Amber.

Amber Valletta's capsulecollectie bestaat uit:

  • Blush
  • Oogschaduw
  • Highlighter
  • Contourpotlood
  • Mascara
  • Poeder

Beeld: Douglas

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De ovale gezichtsvorm raakt in trek. Cosmetisch arts Leonie Schelke noemt het in Nouveau een ‘opvallende ontwikkeling’.

Het Aziatische schoonheidsideaal omvat een ovale gezichtsvorm met een oplopende kaaklijn. “Men streeft naar zachte, rondere gezichtscontouren in plaats van naar de vrij vierkante West-Europese/Amerikaanse kaaklijn.

Helaas wordt je kauwspier in de loop der jaren steeds sterker en groter, waardoor een hardere kaaklijn ontstaat. Maar dat kun je met botox verzachten,” zo vertelt cosmetisch arts Leonie Schelke.

More content below the advertising

Klein beetje botox

Volgens Leonie kan het juist mooier uitpakken als je op plekken in het hele gezicht een klein beetje botox aan laat brengen, dan als je enkel in één sterke spier een hoge dosering in laat spuiten.

“Tegen de tijd dat je veertig bent, zijn de bewegingen van mimische spieren gaan inslijten in je huid, helaas vaak met een neerwaartse beweging. In plaats met een hoge dosering botox één spier stil te leggen, gebruiken we dan overal een klein beetje.

De sterke spiersamentrekkingen zwakken overal af, maar er blijven ook spieren werkzaam die een tegenovergesteld effect geven waardoor je bijvoorbeeld een lift van de wenkbrauwen kunt bereiken.

We zien dat die applicatie voor een overall frisser effect kan zorgen – met gelukkig wel behoud van je natuurlijke mimiek om alles te kunnen uitdrukken wat je als stralende veertigplus vrouw te vertellen hebt.”


Michelle Yeoh

Een mooi voorbeeld van het Aziatische schoonheidsideaal is de Maleisische actrice Michelle Yeoh. Zij deed haar eigen stunts in Hong Kong-actiefilms waarmee ze faam verkreeg in de vroege jaren negentig.

Michelle wist in 1983 de titel Miss Malaysia World te behalen en werd in 1997 verkozen door tijdschrift People tot één van de ‘50 Most Beautiful People in the World’.

In het Westen werd ze bekend door haar rol als Wai Lin in de James Bond-film Tomorrow Never Dies en de Chinese martial arts-film Crouching Tiger, Hidden Dragon.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!Bestel deze editie hier.

Beelden: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in