Nouveau i.s.m. Combray

Zonschade? Er is een Nederlandse gezichtsolie die huidveroudering en zonneschade aanpakt. Samen met professor Kees Hummelen zette bedrijfseconoom Maureen van Veelen (46) de Combray olie in de markt. Daar wilden we het fijne van weten.

1. Waarom ben je Combray begonnen? Wat miste je in de markt?

Maureen: “Eigenlijk hebben we het ontstaan van Combray te danken aan professor Kees Hummelen. Hij benaderde mij met de vraag of ik Combray op de markt wilde brengen. Zijn no-nonsense benadering op het gebied van huidverzorging sprak me direct aan. Toen ik Combray probeerde wist ik: ‘Dit is echt anders’”.

2. Wat maakt het zo uniek?

“Combray bevat slechts twee ingrediënten: een natuurlijke olie en het door ons gepatenteerde antioxidant Oxofulleram.

Oxofulleram werkt als een echte “radicalenspons”, het beschermt de huid tegen oxidatieve stress. Het heeft alle goede eigenschappen van Vitamine E, maar is vele malen sterker.

Voor Combray maken we altijd gebruik van de beste kwaliteit cosmetische oliën, dat mag je natuurlijk ook van een goede gezichtsolie verwachten.

Sinds kort hebben we een nieuwe olie aan het assortiment toegevoegd, op basis van Oxofulleram en avocado-olie. Voor de zeer droge en/of rijpere huid. Ook op deze Rejuvenating Facial Oil hebben we alweer zeer positieve reacties gekregen”.

3. Hoe is het om dit als Nederlandse vrouw internationaal in de markt te zetten?

“De cosmetische markt is heel interessant en dynamisch. Het is fantastisch om te zien hoe er op ons wordt gereageerd. Het spreekt de internationale markt aan dat onze producten maar twee ingrediënten bevatten. Dat is eigenlijk ongekend.

Als Nederlandse blijf je natuurlijk wel nuchter. Als ik op de internationale beurs zie wat er allemaal aan beauty geweld gelanceerd wordt …

De kunst is om dicht bij je eigen “DNA” te blijven. Want wij zijn natuurlijk een science-based merk, dat alleen producten op de markt brengt die ook echt wat doen voor de huid. Wij lopen dus zeker niet mee met elke trend of hype. Maar wereldwijd is clean & natural skincare hot en daar profiteren we als merk absoluut van”.

4. Is een olie beter dan een crème voor de huid?

“Naarmate je ouder wordt nemen collageen en talg in de huid af. Beide beschermen de huid tegen uitdroging. Omdat crèmes vaak op waterbasis zijn hebben ze wat meer moeite om door de eerste huidlaag heen te dringen.

Olie daarentegen wordt goed door de bovenste laag opgenomen en dit zorgt voor een betere vochtbalans in de huid. In principe voeg je door olie te gebruiken vocht toe aan de huid.

Dit klinkt misschien gek, maar het is de olieachtige laag in de huid die op peil moet worden gehouden als je huidveroudering (en andere huidellende) wilt tegengaan.

Dit kan alleen met olie: water wordt niet door de huid opgenomen. Een goede olie wordt makkelijker door de huid opgenomen dan crème. Daar krijg je die mooie glow van”.

5. Hoe reageren je vriendinnen op Combray?

“Die zijn heel enthousiast. Ze vinden de olie erg fijn als dagelijkse gezichtsverzorging. Ik hoor ook vaak dat het roodheid vermindert. En ze werpen zichzelf graag op als testpersoon. ‘Moet ik iets testen?’, vragen ze dan. Verder vinden ze de beauty industrie natuurlijk zeer interessant”.

6. En je eigen huid?

“Kijk, ik ben 46. Op een gegeven moment zie je lijntjes verschijnen. Sinds ik met Combray ben begonnen, merk ik dat mijn lijntjes zichtbaar zijn afgenomen. Ook de pigmentvlekken die ik had zijn weg.

Het fijne is dat je alleen Combray nodig hebt en een goede SPF en reiniger. En uiteraard helpt een gezonde lifestyle ook om een mooie stralende huid te behouden”.

Maureen’s beauty paspoort

Huidverzorgingsroutine…

Eigenlijk heel simpel. Ik reinig mijn huid met olie. Ik masseer de olie zacht in en haal het eraf met een warme doek. En daarna natuurlijk iedere ochtend en avond 6 druppeltjes Combray voor een mooie glow.

Is dol op…

Rode nagels, altijd!

Favoriete parfum…

Molecule 1 van Escentric Molecules. Jo Malone mag ook niet ontbreken. Ik wissel altijd af tussen Wood Sage & Sea Salt en Lime Basil & Mandarin. Ik hou van kalme, natuurlijke geuren.

Make-up routine…

Ik draag altijd mascara, kohlpotlood, oogschaduw en meestal rode lipstick. En verder gebruik ik alleen Combray.

Nouveau in samenwerking met Combray

Nagels lakken is vaak een knoeiboel: dikke klodders vallen ernaast, je schiet uit of lakt per ongeluk op de vinger. Gelukkig is er huis-, tuin-, en keukenmiddel dat te hulp schiet.

En nee, we hebben het hier niet over nagellakremover.

Lakken maar!

Wat dan wel: gebruik lippenbalsem. Smeer langs de randen van je nagels op de huid wat (bijvoorbeeld) labello. Pak daarna je favoriete nagellak erbij en ga aan de slag. Laat daarna de lak goed drogen.

Perfect gelakt

Ben je uitgeschoten? Niks aan de hand, want je poetst de restjes er daarna heel simpel af met een wattenstokje. Et voilà: perfect gelakte nagels. Bekijk hieronder ook de video van de lifehack.

Bron: Libelle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Natuurlijk is het schadelijk om onbeschermd in de zon te zitten. Daar zijn we inmiddels wel van doordrongen. Als het al niet is, omdat je huid dan sneller veroudert, dan wel om je gezondheid.

Maar wacht; de zon is ook heel goed voor je. Dermatologen Menno Gaastra en Loek Habbema gaven op Rtlnieuws.nl drie reden waarom je af en toe best in de zon mag zitten.

1. Rustige huid

Symptomen van psoriasis, acné en eczeem kun je een beetje verlichten met een gezonde dosis zonnestralen. “Veel huidaandoeningen worden rustiger door de zon. Dat komt doordat je immuunsysteem het wat rustiger aandoet dankzij zonlicht, dus je huid wordt er rustiger van”, zegt Gaastra.

2. Goed tegen stress

"UV-straling zorgt er voor dat je minder gespannen bent", zegt Gaastra. “Door het zonlicht maak je stofjes aan waardoor je je gelukkiger en minder gestrest gaat voelen. Daardoor daalt je bloeddruk, en dan ga je je beter voelen.”

Dat terrasje is dus niet alleen gezellig, maar ook gewoon goed voor je.

3. Vitamine D

Een tekort aan vitamine D kan krachtverlies in de spieren, breekbare botten en een tekort aan energie veroorzaken. En zeker in- of rond de overgang, speelt dat tekort op.

“Een kwartier per dag is al voldoende voor de aanmaak van vitamine D”, zegt Habbema. “Maar je moet er wel op letten dat je dat haalt.”

 

Lees ook: Vitamine D tekort in de overgang, zo herken je het

Voorzichtig

De nadelen van de zon op je huid, zijn er natuurlijk ook. Daar hameren deze dermatologen dan ook op. Habbema: “Ik zou heerlijk genieten van de zon, maar smeer je vooral ook in met voldoende zonnebrandcrème en zoek de schaduw op. Een kwartiertje zon per dag is echt voldoende.”

Goed om te weten:

Ook zijn collega Gaastra waarschuwt voor de risico’s: “Het algemene advies is toch wel om de zon te mijden. In de schaduw krijg je ook genoeg zonlicht op je huid. En ga niet de zon in als de zon op z’n hoogste punt staat.”

Beeld: iStock. Bron: Libelle.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in