Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden).

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen. Hier focussen we op de ogen.

Omhoog met die ogen 

Draag je al jaren trouw dezelfde tint oogschaduw? Niks mis mee, maar houd er altijd rekening mee dat zowel de natuurlijke kleur en ondertoon van je huid als je haarkleur in de loop der jaren kan veranderen.

Soms kan een andere kleursetting dan ineens heel verfrissend uitpakken.

Met oogmake-up kun je bovendien simpele optische trucs toepassen. Een stipje licht weerkaatsende parelmoerglans in de binnenhoeken van beide ogen opent je blik, als een soort ooglift.

Hetzelfde doet een wit of nude potloodlijntje in de waterlijn.

Tegen overhangende oogleden valt helaas weinig te doen, behalve een ooglift, maar gebruik in elk geval geen donkere tint oogschaduw op de oogleden.

Houd, als je oogleden steeds meer verzonken raken, je oogmake-up zo licht mogelijk. Om te voorkomen dat oogschaduw aan de wandel gaat, ophoopt, gaat korrelen of in de oogplooitjes trekt, breng je als basis een eye primer aan.

Zo’n emulsie egaliseert het oppervlak en zorgt ervoor dat (poeder)oogschaduw veel gelijkmatiger en langer hecht. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Caroline Tensen vond het weer eens tijd voor een ander kapsel en daarom mocht vaste haarstylist Leco van Zadelhoff d'r haar weer onder handen nemen. Over het resultaat is iedereen enorm te spreken.

Leco, die koos voor de zogenoemde pixie cut (heel kort koppie) plaatste een foto van Caroline met d'r nieuwe lokken op Instagram.

'You rock every kapsel'

In rap tempo regende het positieve reacties. 'Pittiger en veel vlotter. Het staat je geweldig, Caroline.' En: Wow, you rock every kapsel!', zijn nog maar een paar van de vele positieve geluiden. 

 

Lets go pixie voor @carolinetensen .... #lecolook #shorthair #shorthairrocks

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff ␤ (@lecolook) op

Voordelen

De presentatrice heeft al jarenlang een kort kapsel, maar weet ons elke keer weer te verrassen. Wist je trouwens dat er heel veel voordelen aan een kort koppie zitten? Zo zit je haar sneller in model, is het eerder droog en is het gezonder dan wanneer je lang haar hebt.

Andere kleuren

Verder vallen je ogen ook veel meer op als je kort haar hebt. Daarnaast kun je ook vaker van kleur veranderen dan vrouwen die lang haar hebben. Je haar blijft veel gezonder. En daarnaast heb je veel minder shampoo en conditioner nodig, scheelt ook weer een hele hoop. 

Bekijk hieronder nog een aantal beroemde korte kapsels.

Actrice Robin Wright (52)

Actrice Jamie Lee Curtis (59)

Actrice Meg Ryan (56)

Actrice Jane Fonda (80)

Kortwieken?

En al overtuigd? Ook tijd voor een korte coupe?

Bron: Instagram Beeld: ANP/Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in