Lang voor de spiegel staan om jezelf achter lagen make-up te verbergen? Welnee, met deze simpele beautytrucs laat je in no time de beste versie van jezelf zien!

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen.

Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). 

Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken. Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen.

Deel 1: Bewaak je frisse gloed 

First things first: de basis voor elke make-uplook is een overdreven goedverzorgde huid. Immers, hoe ouder, hoe droger de huid meestal wordt. 

Begin daarom altijd met een royale laag moisturizer, een rijke voedende crème of een getinte dagcrème vol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Ongeacht je huidtype, want elke huid knapt op van vocht en vet. Visagisten zweren ook bij een gezichtsolie als ideale ondergrond onder overige huidmake-up zoals foundation.

Zo’n facial oil heeft altijd een zogeheten ‘droge olie’-textuur, zodat je huid een subtiele glans krijgt, zonder overdreven te glimmen.

Wacht altijd wel enkele minuten met de overige make-up tot de dagverzorging is ingetrokken; zo voorkom je dat texturen gaan clashen of rullen.

Check huidmake-up altijd even op siliconen – die kunnen in combinatie met een crème op waterbasis de hechting bemoeilijken.

Een foundation op waterbasis herken je aan de vermelding ‘oil-free’ – en die matcht wel goed bij een luchtige (gel)moisturizer.

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in