Lang voor de spiegel staan om jezelf achter lagen make-up te verbergen? Welnee, met deze simpele beautytrucs laat je in no time de beste versie van jezelf zien!

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen.

Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). 

Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken. Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen.

Article continues after the ad

Deel 1: Bewaak je frisse gloed 

First things first: de basis voor elke make-uplook is een overdreven goedverzorgde huid. Immers, hoe ouder, hoe droger de huid meestal wordt. 

Begin daarom altijd met een royale laag moisturizer, een rijke voedende crème of een getinte dagcrème vol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Ongeacht je huidtype, want elke huid knapt op van vocht en vet. Visagisten zweren ook bij een gezichtsolie als ideale ondergrond onder overige huidmake-up zoals foundation.

Zo’n facial oil heeft altijd een zogeheten ‘droge olie’-textuur, zodat je huid een subtiele glans krijgt, zonder overdreven te glimmen.

Wacht altijd wel enkele minuten met de overige make-up tot de dagverzorging is ingetrokken; zo voorkom je dat texturen gaan clashen of rullen.

Check huidmake-up altijd even op siliconen – die kunnen in combinatie met een crème op waterbasis de hechting bemoeilijken.

Een foundation op waterbasis herken je aan de vermelding ‘oil-free’ – en die matcht wel goed bij een luchtige (gel)moisturizer.