Lang voor de spiegel staan om jezelf achter lagen make-up te verbergen? Welnee, met deze simpele beautytrucs laat je in no time de beste versie van jezelf zien!

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen.

Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet. Per slot van rekening veranderen je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) of kan die verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). 

Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken. Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. Een slimme basis, frisser kleurtje of nieuwe foundation, kan een wereld van verschil betekenen.

Deel 1: Bewaak je frisse gloed 

First things first: de basis voor elke make-uplook is een overdreven goedverzorgde huid. Immers, hoe ouder, hoe droger de huid meestal wordt. 

Begin daarom altijd met een royale laag moisturizer, een rijke voedende crème of een getinte dagcrème vol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur.

Ongeacht je huidtype, want elke huid knapt op van vocht en vet. Visagisten zweren ook bij een gezichtsolie als ideale ondergrond onder overige huidmake-up zoals foundation.

Zo’n facial oil heeft altijd een zogeheten ‘droge olie’-textuur, zodat je huid een subtiele glans krijgt, zonder overdreven te glimmen.

Wacht altijd wel enkele minuten met de overige make-up tot de dagverzorging is ingetrokken; zo voorkom je dat texturen gaan clashen of rullen.

Check huidmake-up altijd even op siliconen – die kunnen in combinatie met een crème op waterbasis de hechting bemoeilijken.

Een foundation op waterbasis herken je aan de vermelding ‘oil-free’ – en die matcht wel goed bij een luchtige (gel)moisturizer.

Maak je vakantielook compleet met beachwaves in je haar. Make-up artist Carmen Zomers legt je in een snelle video uit, hoe je dat doet.

Beauty by Carmen:

Meer beautyvideo's van Carmen bekijken? Dat kan op Margriet.nl

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Help je huid een handje herstellen van al die UV-stralen en luchtvervuiling die zorgt voor die vermaledijde lijntjes in je gezicht. Met deze 4 boosters zorg je voor optimale huidverzorging. 

1. Voortaan elke nacht nachtcrème gebruiken

Het liefst een met krachtige werkstoffen, zoals retinol. Medik8 heeft een derivaat ontwikkeld, retinaldehyde, dat nog sneller en sterker schijnt te werken.

Chrystal Retinal, als kuur voor extra versteviging, meer volume en minder lijntjes (vanaf € 79,95).

2. Anti-pollution skincare

Zeker als je in de stad woont. Luchtvervuiling is immers net zo’n boosdoener voor veroudering als uv-straling. Chanel heeft de D-Pollution Essentiel-spray, die je elk moment als extra buffer op je gezicht kunt verstuiven

(€ 57,-, exclusief via www.chanel.com).

3. Dagelijkse oogverzorging

Als je merkt dat je steeds meer concealer moet gebruiken om donkere kringen te verdoezelen, is het tijd voor een meer voedende oogcrème.

Ultimate Eye Cream van Olaz heeft een ontzwellende én kleurcorrigerende werking (€ 24,99).

4. Extra versteviging

Tegen je veertigste kunnen de eerste tekenen van verslapping optreden, bijvoorbeeld rond neus en mond.

Estée Lauder heeft voor die zones een serum ontwikkeld met het krachtige acetyl-hexapeptide-8: Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment (€ 90,-).

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in