Deze gele, sappige tropische vrucht is vaak mierzoet, maar o zo goed als je wil afvallen. Ja, de ananas is een vetverbrander. Afvallen met ananas kan daardoor.

Waarom deze vrucht zo goed is voor de slanke lijn leggen we hieronder uit. 

Article continues after the ad

Een stukje

Het gele 'zoetje' zorgt allereerst voor een versnelde spijsvertering. Het beste is om ongeveer een kwartier voor je avondeten of lunch een stukje te eten. Je zult merken dat je stofwisseling een enorme boost krijgt. 

Alleen ananas

Daarnaast bevat ananas een bepaalde enzym (bromelaïne) dat niet alleen goed is voor de spijsvertering, maar ook een ontstekingsremmend effect heeft. Het is overigens belangrijk om deze 'vetverbrander' niet de combineren met ander fruit, want in z'n eentje doet-ie z'n werk het beste.

Lekker voor tussendoor

Het eten van een ananas zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je snel vol zit. Dat komt omdat je lichaam er lang overdoet deze fruitsoort te verteren. Dat heeft als voordeel dat je minder snel zin hebt om te snaaien. 

Kortom, een ananas eten helpt zeker bij het afvallen. Een lekker tussendoortje dus!

Bron: Woman's Health/Mens en Gezondheid Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in