Nouveau’s Claudia en Wies verschillen veel van elkaar  maar allebei zijn ze sinds kort groot fan van COMBRAY.

Claudia ontdekte de gezichtsolie als eerste en vertelde erover toen ze terugkwam van haar rondreis door Amerika: “Zo ideaal dat je niet hoeft te slepen met allerlei potten aan serums, dag en nachtcrème en ooggel enzo, deze olie is alles in een.”  

Article continues after the ad

Dit moest Wies ook proberen, vond ze, dus gaf ze Wies een kleine versie cadeau. Wies kreeg wel vaker crèmes om uit te proberen dus liet ze het flesje even staan tot haar andere producten op waren. Maar toen ze er eenmaal aan begon, was ze al even enthousiast.

1.     Claudia: Wat ik een fijn idee vind, is dat de olie zo puur is.  Er zitten geen toegevoegde parfums, kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere chemische stoffen in. Ik vind het steeds belangrijker worden dat ik geen rotzooi meer opsmeer. Het komt toch allemaal via de huid binnen.

Combray bevat maar twee ingrediënten; het antioxidant Oxofulleram en een hoge kwaliteit cosmetische olie, zoals arganolie, druivenpit- of avocado-olie. Dat Oxfulleram is trouwens een unieke en zeer sterk werkende antioxidant, dat de huid beschermt tegen (zon) schade van buitenaf. 

2.     Wies: Wat ik zo fijn vind is dat de olie meteen intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Je huid plakt dus niet maar op de een of andere manier geeft de olie je een gezonde gloed. Ik merk het ook als ik er daarna foundation over doe. Het geeft net iets meer glans. 

3.     Claudia: Ik merk precies hetzelfde en wat ik echt fijn vind is dat het niet irriteert en dat je het ook onder je ogen kan smeren. Ik heb nu nog maar 1 flesje op mijn wastafel staan. Eerst had ik een nacht-, dag- en oogcrème. En nu dus alleen maar Combray.

Het enige wat ik 's ochtends en ’s avonds doe voor dat ik het opbreng, is heel goed mijn gezicht reinigen.  

4.     Wies: Ik heb nogal wat oneffenheden in mijn gezicht, zoals wat ruwe plekjes rondom mijn neus en pukkeltjes op mijn kin. Daar had ik speciale crèmepjes voor. Maar geloof me of niet, deze olie is beter dan wat dan ook. Mijn huid reageert er zo goed op. 

5.      Claudia:  Nu heb ik het belangrijkste nog niet eens opgenoemd: de Oxofulleram in combinatie met de cosmetische oliën die gebruikt worden verbeteren de elasticiteit van je huid.

Combray is bovenal een anti-aging product. Mijn huid is echt steviger geworden.  En daar is het mij natuurlijk uiteindelijk om te doen. Hoe minder rimpels hoe beter!

6.     Wies: dat gaat voor mij natuurlijk ook op. Niks gaat boven een gladde huid. Weet je dat dit het eerste beautyproduct is waarbij ik echt verschil zie. Mijn huid is een stuk egaler geworden. 

Eerst dacht ik wel: wat een duur potje zeg, maar het is me het meer dan waard en bovendien doe je er heel erg lang mee. Je hebt maar een paar druppels per dag nodig.

7.     Claudia: Wist je trouwens dat Combray Nederlands is? Ik was plaatsvervangend trots toen ik hoorde. Toch leuk dat we in Nederland een product van zo’n hoogwaardige kwaliteit ontwikkeld hebben.

8.     Wies: Als poezenmoeder vind ik het heel fijn dat de producten niet op dieren getest zijn. En ze zijn vegan proof. Vroeger lette ik daar nooit zo op, maar nu zoek ik het altijd uit.

Van sommige make-up die ik op doe, weet ik niet zeker of ze dierproefvrij zijn. Eigenlijk zou het verboden moeten worden.