Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 zomerse beautytips voor een prachtig bruine huid

Met deze 7 tips zorg je voor een prachtig egaal bruine huid die zijn gloed zo lang mogelijk houdt. Mooie bronzen benen onder een rokje staan toch een stuk beter. Dus? Smeren, exfoliëren en hydrateren: 1. Beter bruin Regelmatig je huid, zowel gezicht als lichaam, exfoliëren met een mild product is...

7 zomerse beautytips voor een prachtig bruine huid

Met deze 7 tips zorg je voor een prachtig egaal bruine huid die zijn gloed zo lang mogelijk houdt. Mooie bronzen benen onder een rokje staan toch een stuk beter. Dus? Smeren, exfoliëren en hydrateren:

1. Beter bruin

Regelmatig je huid, zowel gezicht als lichaam, exfoliëren met een mild product is ‘s zomers altijd een goed idee – dat geldt voor alle huidtypen, behalve een zeer gevoelige, en elke huidskleur.

Zo poets je heus niet het zonnige tintje richting doucheput; het zorgt juist voor een diepere, egale bruining en langer behoud van een frisse glow.

Gebruik voor je lichaam een bodyscrub met een grovere korrel, zoals zout, suiker of een mix van een handvol havermout en water - dat werkt ook prima.

Voor je gezicht adviseren huidexperts eerder een peeling lotion dan een scrub, vanwege de schurende korrel. Kies er bijvoorbeeld een op basis van glycolzuur voor een extra hydraterende werking. Die gebruik je als extra stap, tussen reiniging en nachtcrème in.

2. Tanning truc

Nichola Joss, de bekendste Amerikaanse bruiningsexpert, onder andere werkzaam bij de Victoria’s Secret-shows, tipt: ‘Gebruik minstens twee dagen voordat je op zonvakantie gaat een zelfbruiner. Dan ben je op de dag van aankomst meteen op je mooist bruin.

En als er toch iets mis is gegaan, heb je tenminste nog genoeg tijd om vlekjes weg te werken.’ Meer wijze raad: ‘Zowel vooraf als drie dagen later moet je de huid goed scrubben. Zo verlaat de tint heel geleidelijk je huid.’

3. Zomerpil

Zuid-Franse vrouwen schijnen te zweren bij antioxidantrijke voedingssupplementen. 

Oenobiol heeft verschillende soorten, bijvoorbeeld om de bruining te stimuleren, om zongevoeligheid te beperken of om de huideigen bescherming te ondersteunen (Sun Sensitive Skin, €24,99/30 capsules).

Ook ter versterking: Skin Beauty van Swisse belooft het huideigen hyaluronzuurgehalte te bevorderen en de afbraak van collageen af te remmen (€39,99/30 tabletten).

4. Factorfeiten

Als je meer verzorgingsproducten over elkaar heen draagt, telt de hoogste factor. De mate van bescherming stapelt niet op. Draag je bijvoorbeeld een zonnecrème met SPF30 en daaroverheen een foundation met SPF50, dan telt de hoogste bescherming.

5. Minimaal factor 30

Jaren geleden werd factor 15 nog als hoog beschouwd, maar inmiddels adviseren huidexperts voor elke huidskleur, ook de getinte tot donkere, om minstens elke twee uur een zonproduct met SPF30 tot SPF50 aan te brengen als je vol in de zon ligt. En ja, ook dan word je mooi bruin.

6. Na het zonnen

In plaats van een after-sun volstaat een rijk voedende bodycrème uiteraard ook prima als nazorg, maar… de speciale verzorging voor na het zonnen is vaak wel verrijkt met ingrediënten die je tan extra verfraaien of een oververhitte huid afkoelen.

Je kunt ook een druppeltje bronzervloeistof door je bodylotion mengen - dan krijg je een subtiele bruining (verkrijgbaar van Collistar, Lancôme en Clarins).

7. Egaler bruin

Is je gezicht niet overal mooi egaal gebronsd, zijn bijvoorbeeld je neus en voorhoofd bruiner dan je wangen? Last van glimplekken na een dagje strand? Investeer in een goede matterende bronzer, zonder glitterdeeltjes, die je altijd bij je draagt.

Hiermee kwast je in enkele seconden meer ‘rust’ in je zongebruinde gezicht:  Terracotta Sun Trio van Guerlain (€57), Lancaster 365 Bronzing Powder SPF10 (€43,86).

8. Bronzen benen

Blauwe aders op je benen verbergen maar huiverig voor zelfbruiners? Probeer beenmake-up, dat was je er aan het eind van de dag weer af. Zowel Sally Hansen als Coverderm maken al jaren de beste waterproof-varianten.

Op een warme dag kun je naar het werk ook (haast) onzichtbare zomerpanty’s dragen, zelfs met een open schoen: Oroblu Suntime Panty (€10,95) of Luxe 9 Tights van Wolford.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in