Geen tijd voor de pedicure of een onverwacht mooie dag die schrééuwt om een leuke peep-toe of een bescheiden slippertje? Dan wil je natuurlijk wel mooi gelakte teennagels hebben. Met deze 7 tips, krijg je dat voor elkaar.

1. Oude nagellak verwijderen

Nog wat restjes nagellak van het laatste feestje waar je een open schoen aan had? Haal die restjes eerst goed weg, dan lakt de nieuwe lak straks het beste en egaal.

More content below the advertising

2. Goed schoonmaken met nagellakremover

Maak je teennagels heel goed schoon met een nagellakremover. Door eerst die remover te gebruiken, haal je het, van nature aanwezige, vetlaagje van de nagelplaat af. Op die manier hecht de basecoat veel beter.

3. Smeer een klein beetje vaseline rondom je nagels

Smeer, nadat je de oude lakresten verwijderd hebt en je klaar bent voor een nieuwe laag, wat vaseline rondom je nagels. Mocht je alsnog uitschieten bij het lakken, dan kun je deze heel gemakkelijk weghalen.

4. Gebruik een tenenspreider

Zo voorkom je dat je tenen en nagels elkaar raken tijdens het lakken en het een grote bende wordt. Heb je geen tenespreider? Stop dan watjes tussen je tenen.

5. Gebruik een basecoat

Een basecoat zorgt er niet alleen voor dat je nagels beschermd zijn tegen het verkleuren van de nagellak die je gebruikt. Het zorgt er ook voor dat alle ribbels en oneffenheden in je nagelplaat worden opgevuld waardoor je een een perfect strak resultaat krijgt.

6. Doseren

Wanneer je lakt met de gekleurde lak, smeer dan geen dikke laag op. Liever twee heel dunne laagjes, dan één dikke. Op die manier droogt de lak veel sneller op, krijg je een mooier egaal resultaat en vermijd je dat er snel beschadigingen in je nagellak komen.

7. Gebruik een topcoat

Je brengt op deze manier een extra hard laagje aan op je zorgvuldig aangebrachte nagellak. Het geeft extra glans én je bent ervan verzekerd dat je lak langer mooi blijft zitten. 

Beeld: iStock. Bron: Inspirerend leven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Hij is terug van weggeweest: de pony. Beauty-expert Carmen Zomers vertelt aan Nouveau hoe je hem draagt.

Zacht en vrouwelijk is volgens Carmen dit jaar dé haarlook. “Het mag korter, zoals een lob of zelfs korte bob, maar dan niet in laagjes met strakke, harde lijnen, maar zachte contouren.

More content below the advertising

Ook de pony is terug in het modebeeld: van een vollere Brigitte Bardot-pony tot zogenoemde baby bangs: een heel kort geknipte pony.” Wij zien weer kans voor een Mireille Mathieu-revival.

‘Toetjeshaar’
Een andere look die je dit jaar veel gaat zien en die zeker ook – ver – na je veertigste nog prima kan is ‘toetjeshaar’, zo weet haarstylist Floor Kleyne. 

“Haarkleuren geïnspireerd op eten zijn een hit op Pinterest. In 2018 zagen we vooral gekke trends als water melon of peanut butter; de komende tijd zijn bruine en beige nuances van lekkernijen als brownies, fudge, pecan pie, pompoen en kaneel populair.

Voor een subtiele kleurupgrade is het bijvoorbeeld mooi om je hele haar subtiel te laten highlighten met allerlei verschillende tinten bruin. Dat kost weliswaar wat tijd, maar dan heb je wel een vakkundig meesterwerk op je hoofd.”

Benieuwd naar dé 10 beautytrends van nu? Lees ze in de nieuwste editie van Nouveau.

Bronnen: DPA en AFP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in