Geen tijd voor de pedicure of een onverwacht mooie dag die schrééuwt om een leuke peep-toe of een bescheiden slippertje? Dan wil je natuurlijk wel mooi gelakte teennagels hebben. Met deze 7 tips, krijg je dat voor elkaar.

1. Oude nagellak verwijderen

Nog wat restjes nagellak van het laatste feestje waar je een open schoen aan had? Haal die restjes eerst goed weg, dan lakt de nieuwe lak straks het beste en egaal.

2. Goed schoonmaken met nagellakremover

Maak je teennagels heel goed schoon met een nagellakremover. Door eerst die remover te gebruiken, haal je het, van nature aanwezige, vetlaagje van de nagelplaat af. Op die manier hecht de basecoat veel beter.

3. Smeer een klein beetje vaseline rondom je nagels

Smeer, nadat je de oude lakresten verwijderd hebt en je klaar bent voor een nieuwe laag, wat vaseline rondom je nagels. Mocht je alsnog uitschieten bij het lakken, dan kun je deze heel gemakkelijk weghalen.

4. Gebruik een tenenspreider

Zo voorkom je dat je tenen en nagels elkaar raken tijdens het lakken en het een grote bende wordt. Heb je geen tenespreider? Stop dan watjes tussen je tenen.

5. Gebruik een basecoat

Een basecoat zorgt er niet alleen voor dat je nagels beschermd zijn tegen het verkleuren van de nagellak die je gebruikt. Het zorgt er ook voor dat alle ribbels en oneffenheden in je nagelplaat worden opgevuld waardoor je een een perfect strak resultaat krijgt.

6. Doseren

Wanneer je lakt met de gekleurde lak, smeer dan geen dikke laag op. Liever twee heel dunne laagjes, dan één dikke. Op die manier droogt de lak veel sneller op, krijg je een mooier egaal resultaat en vermijd je dat er snel beschadigingen in je nagellak komen.

7. Gebruik een topcoat

Je brengt op deze manier een extra hard laagje aan op je zorgvuldig aangebrachte nagellak. Het geeft extra glans én je bent ervan verzekerd dat je lak langer mooi blijft zitten. 

Beeld: iStock. Bron: Inspirerend leven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Kaviaar is behalve een exquise ingrediënt op blini’s met zure room ook een weldaad voor de huid. Dat is nog eens win-win. Maar waarom zijn die viseitjes dan zo goed voor je huid?

Kaviaar zit barstensvol vitaminen, proteïnen en mineralen. Er zit ook veel vitamine A in, dat zorgt voor een gezonde huid en goed zicht. Niet alleen als je het op je huid smeert trouwens, deze vitaminen krijg je ook binnen als je het eet.

Als je een vermoeide, ietwat doffe huid hebt, kan een crême met kaviaarextract helpen om het weer een gezonde glow te geven.

Dit doet kaviaar-extract voor je huid:

  • De textuur en hydratatie verbetert
  • Daardoor zie je minder rimpels
  • De productie van collageen wordt aangewakkerd
  • Werkt anti-oxiderend en herstelt de huid
  • Verbetert de tint

La Prairie

La Prairie mengt sinds 1987 steureitjes (kaviaar) met een hydroglycolische oplossing die de werkzame stoffen uit de eitjes trekt.

Deze worden verwerkt in Skin Caviar, een van de meest exclusieve huidverzorgingsproducten die er zijn. Een potje van 50 ml kost in die tijd, omgerekend, ruim 400 euro.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Die ellendige love handles kwijtraken is best een klus, de buik is nu eenmaal een moeilijke zone. Naast lekker sporten is goede voeding ook heel belangrijk. Deze vijf voedingsmiddelen helpen je om buikvet te laten verdwijnen.

Zet de volgende producten op de boodschappenlijst.

1. Bonen en linzen

De reden dat deze vezelrijke bommetjes zo goed zijn: bonen en linzen zijn laag in calorieën en omdat ze vol vezels zitten geven ze ook nog eens een boost aan je metabolisme.

2. Groenten en fruit dat rijk is aan water

Vet bij de buik wordt vaak veroorzaakt door een verstopping. Naast dat je veel water (twee liter per dag) moet drinken is het goed om producten te eten die veel water bevatten. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen, komkommers, selderij en bloemkool.

3. Bessen

Blauwe bessen, rode bessen of aalbessen. Eigenlijk zijn alle soorten bes goed voor de taille. De reden: het zijn niet alleen vitaminebommetjes, maar ook rijk aan antioxidanten, mineralen en vezels. En dat laatste is goed om je buikvet aan te pakken. Lekker en gezond snoepen dus.

4. Zoete aardappelen

Schep nog maar wat op, want zoete aardappelen zijn goed voor je taille. Deze aardappel bevat namelijk naast antioxidanten ook vezels. Maar ook bètacaroteen, deze stof beschermt niet alleen de huid maar is ook goed om buikvet aan te pakken.

5. Noten en zaden

Noten kun je met een gerust hart eten, want volgens verschillende studie maken deze hartige 'jongens' jouw taille slanker. Ze zijn daarnaast gewoon heel lekker en bevatten ook nog eens mineralen. Elke dag een handje noten eten, daar zeggen we geen nee tegen. 

Bron: PopSugar/Margriet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in