Deze wereldberoemde ogen zijn van één van de eerste topmodellen: Twiggy. In de jaren ’60 zette zij de toon met haar wimpers als een springplank naar eeuwige roem. Die willen wij ook wel! Zo doe je dat:

1. Begin met een een primer nadat je je gezicht gereinigd hebt en voordat je met het echte werk begint. Daarna doe je een dun laagje foundation op je oogleden.

2. Tijd voor wat oogschaduw in een neutrale tint; taupe of beige bijvoorbeeld. Breng aan met een kwastje. Niet helemaal dekkend, maar haal het kwastje als een soort ruitenwisser heen en weer over je ooglid van binnen naar buiten.

Optioneel: Gebruik nog een extra,  iets lichtere kleur, oogschaduw over de neutrale laag. Parelmoer bijvoorbeeld. Doe wat extra in je ooghoek en onder je ogen zodat je ze groter lijken.

3. Met een kleine eyeliner of penseeltje, strijk je nu net boven de natuurlijke vouw van je ogen een grijze of zwarte schaduw. Donkerbruin kan ook als je look iets zachter wilt maken. Los poeder werkt het best, maar met een oogpotlood kan het ook, als je het maar een beetje veegt zodat het niet één strakke lijn is.

4. Nu pak je de vloeibare eyeliner. Deze werkt het meest nauwkeurig en blijft lang zitten. Houd wel een watje of natte tissue bij de hand om een foutje snel te herstellen. 

Begin aan de buitenste rand van je bovenste ooglid, zo dicht bij de buitenste wimper als je kan. Trek met strakke hand een lijn die steeds dunner wordt naarmate je dichter bij je ooghoek komt. Twiggy liet deze lijn zelfs nog voorbij haar oog ietsje doorlopen zodat het bijna een geheel werd met de uiterste boog van haar oogschaduw. Het lijken een soort vleugeltjes.

5. Geen zin in nepwimpers? Breng dan gewoon meerdere lagen mascara aan. Anders is dit het moment om je wimpers aan te brengen. Gebruik daarna een lichte kleur mascara om je echte wimpers goed met de neppers te laten blenden.

6. Twiggy ‘tekende’ haar onderste wimpers voor een extra dramatisch effect. Dus als je écht voor haar look gaat, ga je met vloeibare eyeliner aan de slag en teken je fijne lijntjes onder je ogen. Dit vergt wel wat oefening.

Begin aan de buitenkant en stip 8 tot 10 kleine stipjes op een rij op je onderste ooglid, zo dicht mogelijk bij je oogbol, richting je ooghoek. Dat zijn je startpunten. Van daaruit trek je voorzichtig lijntjes met een lichte boog. Een goed excuus om een nieuwe eyeliner te kopen, want hoe nieuwer n dunner je kwastje, hoe nauwkeuriger jij je lijntjes trekt.

En voilá. Zo maak je je eigen wereldberoemde Twiggy-look.

Maak het af met een lichte, naturel lipstick.

Beeld: Peter Stuart / Rex Features Ltd. TWIGGY WITH DUMMY - MID 1960s ADEL ROOTSTEIN DUMMY WITH VARIOUS CELEBRITIES POSED

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in