Deze wereldberoemde ogen zijn van één van de eerste topmodellen: Twiggy. In de jaren ’60 zette zij de toon met haar wimpers als een springplank naar eeuwige roem. Die willen wij ook wel! Zo doe je dat:

1. Begin met een een primer nadat je je gezicht gereinigd hebt en voordat je met het echte werk begint. Daarna doe je een dun laagje foundation op je oogleden.

2. Tijd voor wat oogschaduw in een neutrale tint; taupe of beige bijvoorbeeld. Breng aan met een kwastje. Niet helemaal dekkend, maar haal het kwastje als een soort ruitenwisser heen en weer over je ooglid van binnen naar buiten.

Optioneel: Gebruik nog een extra,  iets lichtere kleur, oogschaduw over de neutrale laag. Parelmoer bijvoorbeeld. Doe wat extra in je ooghoek en onder je ogen zodat je ze groter lijken.

Article continues after the ad

3. Met een kleine eyeliner of penseeltje, strijk je nu net boven de natuurlijke vouw van je ogen een grijze of zwarte schaduw. Donkerbruin kan ook als je look iets zachter wilt maken. Los poeder werkt het best, maar met een oogpotlood kan het ook, als je het maar een beetje veegt zodat het niet één strakke lijn is.

4. Nu pak je de vloeibare eyeliner. Deze werkt het meest nauwkeurig en blijft lang zitten. Houd wel een watje of natte tissue bij de hand om een foutje snel te herstellen. 

Begin aan de buitenste rand van je bovenste ooglid, zo dicht bij de buitenste wimper als je kan. Trek met strakke hand een lijn die steeds dunner wordt naarmate je dichter bij je ooghoek komt. Twiggy liet deze lijn zelfs nog voorbij haar oog ietsje doorlopen zodat het bijna een geheel werd met de uiterste boog van haar oogschaduw. Het lijken een soort vleugeltjes.

5. Geen zin in nepwimpers? Breng dan gewoon meerdere lagen mascara aan. Anders is dit het moment om je wimpers aan te brengen. Gebruik daarna een lichte kleur mascara om je echte wimpers goed met de neppers te laten blenden.

6. Twiggy ‘tekende’ haar onderste wimpers voor een extra dramatisch effect. Dus als je écht voor haar look gaat, ga je met vloeibare eyeliner aan de slag en teken je fijne lijntjes onder je ogen. Dit vergt wel wat oefening.

Begin aan de buitenkant en stip 8 tot 10 kleine stipjes op een rij op je onderste ooglid, zo dicht mogelijk bij je oogbol, richting je ooghoek. Dat zijn je startpunten. Van daaruit trek je voorzichtig lijntjes met een lichte boog. Een goed excuus om een nieuwe eyeliner te kopen, want hoe nieuwer n dunner je kwastje, hoe nauwkeuriger jij je lijntjes trekt.

En voilá. Zo maak je je eigen wereldberoemde Twiggy-look.

Maak het af met een lichte, naturel lipstick.

Beeld: Peter Stuart / Rex Features Ltd. TWIGGY WITH DUMMY - MID 1960s ADEL ROOTSTEIN DUMMY WITH VARIOUS CELEBRITIES POSED