Koffie en rode wijn: we kunnen niet zonder, maar het zijn zomaar twee dranken die ‘vlekken’ achterlaten op de tanden. Stoppen dan maar? Niet nodig als je deze tips toepast.

Witte tanden zijn prachtig, maar helaas blijven ze niet wit. Van zelf bleken of schuren is inmiddels wel bekend dat dat de kwaliteit van je glazuur niet ten goede komt. Naar de tandarts gaan is een optie, maar waarom probeer je deze makkelijke tips niet in je routine toe te passen. Weinig moeite, kost niets… win-win!

Drink zoveel mogelijk door een rietje om te voorkomen dat de vloeistof in contact komt met je tanden. Koffie met een rietje is raar, ja, maar met een deksel op je beker (denk aan coffee to go) kom je ook een heel eind.
Floss. Dat voorkomt tandplak tussen je tanden, een echte vlekkenmagneet. Minder plak betekent minder ‘vlekken’.
Drink veel water. Koffie en rode wijn hebben een hoog zuurgehalte dat het tandglazuur kan aantasten. Door water te drinken, spoel je je tanden schoon.
Poets niet meteen na het drinken. Poetsen is uiteraard goed om je tanden schoon te maken, maar wacht minstens een uur nadat je hebt gedronken, zodat de zuren in je mond de tijd krijgen om te neutraliseren.
Neem een kauwgumpje. Suikervrij uiteraard, vijf minuten nadat je hebt gedronken. Kauwgom maakt speeksel aan, wat helpt bij het neutraliseren en verwijderen van plak en zuren.

 

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in