Je oogt niet alleen jonger, ze zorgen er ook voor dat het succes je letterlijk toelacht: een mond vol witte tanden. Zo krijg je een stralende lach.

Verschillende onderzoeken, onder andere dat van de American Academy of Cosmetic Dentistry, tonen aan dat wittere tanden je maar liefst vijf jaar jonger maken en je kans op succes (in de liefde en op het werk) vergroten. 

De meeste mensen zouden willen dat hun tanden twee tinten lichter waren. Met deze tips kom je een eind in de goede richting:

1. Poets met een 'whitening' tandpasta
Onderzoekers van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam stellen dat deze tandpasta’s daadwerkelijk zorgen voor een wittere glimlach. "De basiskleur van de tand wordt misschien niet witter, maar de oppervlakkige verkleuring die bijvoorbeeld ontstaat door het drinken van koffie, thee of rode wijn vermindert door deze tandpasta wel," aldus ACTA-onderzoeker Fridus van der Weijden. "Een whitening tandpasta polijst deze laagjes beter weg dan normale tandpasta."

2. Wissel regelmatig van tandenborstel
Een wittere lach krijg je ook sneller als je je oude tandenborstel op tijd vaarwel zegt. Tandarts Dr. Arthur Glosman: ''Vervang je tandenborstel om de drie maanden, of wanneer je merkt dat de haartjes aan het ombuigen zijn.'' Op het moment dat de haartjes ombuigen, is het niet meer mogelijk om je tanden grondig te reiningen.

Lees ook: Deze simpele mascara-truc geeft je meteen langere wimpers

3. Borstel elke dag je tong
Wij zweren erbij: je tong 'mee borstelen' tijdens een poetsbeurt. Laat een frisse adem niet de enige reden zijn om dat te doen. Glosman tipt dat het je ook kan helpen bij het voorkomen van vlekken op je tanden. "De bacterieën hopen zich op je tong op, wat kan leiden tot verkleuring. Gebruik een zachte tandenborstel en maak grote bewegingen vanaf de achterkant van je tong, spoel je tandenborstel om na iedere beweging. Dit zorgt er voor dat de bacterieën niet weer in je mond terechtkomen." 

4. Eet rauwe groenten, noten en fruit 
Dit soort snacks is lekker, gezond én het eten van noten, appels en bloemkool zorgt ervoor dat de vlekken en aanslag op je tanden worden verwijderd. Plus: hiermee voorkom je ook gaatjes.
Dat geldt overigens niet voor citrusvruchten. Ze zitten boordevol vitamine C, maar bevatten ook zuur, wat zorgt voor het 'uitbijten' van je tandglazuur. Hierdoor krijg je sneller vlekken op je tanden. Drink daarom na het eten ervan een glas water, zodat je het meeste zuur van je tanden afspoelt.

5. Gebruik gel in plaats van strips
Wil je ook whitening middeltjes (verkrijgbaar bij je tandarts of drogist) proberen? Het is niet aangetoond hoe effectief whitening strips zijn, waardoor de meningen van experts hierover zeer verdeeld zijn. Dr. Glosman is ook geen fan van strips, omdat ze de whitening pasta niet evenredig verdelen. Tanden zijn meestal donkerder bij de tandvleeslijn, en laat dit nou net de plek zijn waar de pasta bij het gebruiken van strips niet verdeeld wordt. Gebruik dus een gel, omdat je dan de juiste plekken kunt insmeren.

Bron: AD, Men's Health

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in