Model Miranda Kerr en designer Victoria Beckham doen het al jaren elke dag: koud douchen. Ja, ook in de wintermaanden. Waarom? Het is de ultieme beauty trick. 

Het stimuleert niet alleen de vetverbranding, maar die koude douche heeft nog veel meer voordelen.

Article continues after the ad

Boost voor je huid

Het zorgt ervoor dat je huid een fijne oppepper krijgt. Wallen hebben baat bij een fris bad. Verder zorgt een koude douche dat je huid heel blij wordt. Je huid wordt strakker omdat een koude plens de bloedsomloop bevordert. Overigens vindt je haar het ook fijn. Die lokken gaan ervan stralen.

Geen spatader

Door het bevorderen van de circulatie en het verkleinen van de bloedvaten, helpt koud water om spataders te voorkomen en verminderen. Het nemen van een koude douche bevordert de elasticiteit van de vaten waar je bloed door stroomt.
 

Bye bye stress

Het is een oeroud middel de koude douche tegen stress, maar het werkt. De reden: koud douchen stimuleert de afgifte van endorfine. Het gelukshormoon.

Geen spierpijn
 

Ja, de lijst wordt alleen maar langer met voordelen van koud douchen. Het zorgt ervoor dat je na een flinke work-out minder last hebt van spierpijn. Koud water zorgt ervoor dat de doorbloeding toeneemt. Hierdoor komen voedingsstoffen sneller in de spierweefsels wat voor een sneller herstel zorgt.

Wakker worden in de ochtend

Wie het aandurft om in de ochtend te eindigen met een koude douche is meteen wakker. Koud water stimuleert je lichaam, activeert het en maakt het alerter.

Bron: Woman's Health/FitmetIris Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in