Als je uiterlijk zo belangrijk is voor je werk als bij deze actrices, dan zorg je er natuurlijk goed voor. Deze vijf veertigplussers houden er verrassend makkelijke beauty-regimes op na. Opvallend: Ze zijn allemaal heel consequent. Elke dag, moe of niet.

1. Kate Winslet (42)

More content below the advertising

"Ik verwijder altijd mijn make-up, hoe moe ik ook ben. Verder gebruik ik dagelijks een cleanser en ik was mijn gezicht met een zachte spons om het echt goed schoon te maken."

2. Susan Sarandon (71)

"Regime, zoals skincare-regime is zo’n woord dat ik me nooit echt eigen heb gemaakt. Maar ik gebruik wel vaak zonnebrandcrème, ik maak mijn gezicht goed schoon en ik gebruik hydraterende crèmes, hoe rijker, hoe beter."

3. Christy Turlington-Burns (49)

"Mijn beautyregime is vrij simpel, maar ik ben dan ook wel gezegend met goede genen en een goede huid.

Ik was en reinig mijn huid elke dag, daar let ik op. Door de New Yorkse kou in de winter, warmte in de zomer en dat ik veel in het vliegtuig zit, zorgt ervoor dat mijn huid aan de droge kant is. Daarom smeer ik veel met hydraterende crème. Zowel ’s ochtends al ’s avonds."

4. Chloë Sevigny (43)

“In Japan kreeg ik zo’n zilveren dermaroller, of 3D-roller voor mijn gezicht. Het ziet er nogal fallisch uit, maar ik rol ermee over mijn gezicht als ik in thuis ben, dat voelt gewoon goed.

Verder doe ik aan ‘dry brushing’ voordat ik onder de douche stap. Ik borstel mijn huid om ‘m wakker te maken en de bloedsomloop te stimuleren."

5. Sarah Jessica Parker (53)

"Ik ben niet echt iemand van vaste producten, maar ik gebruik nu al wel een tijdje dezelfde crème: La Roche-Posay’s Toleriane Fluid. Het is op waterbasis, dat vind ik prettig. En ik kan niet tegen geparfumeerde crèmes en dat zit hier ook niet in.

Verder gebruik ik veel lippenbalsem en draag ik altijd zonnebrandcrème.

Hydrateren en reinigen

Wat we hiervan kunnen leren? Hydrateren en reinigen, dat schijnt de grote overeenkomst te zijn in de beauty-regimes van deze beroemde vrouwen. En dat kunnen wij zelf natuurlijk ook. Goed voornemen: elke avond je make-up verwijderen en je gezicht goed schoonmaken.

Beeld: ANP en Getty. Bron: Vogue UK

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in