Omdat je huid in de herfst wel wat hulp kan gebruiken

De zachte zonnestralen veranderen in een gure wind, wat even schrikken is voor je huid. Voorkomen is beter dan genezen: zeker in het najaar is het dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Volg daarom deze 4 tips om de beste skin-care routine te krijgen.

1 - Cleansen
Jawel: elke avond voor het slapen gaan alle make-up van de huid verwijderen. Om de huid weer een oppepper te geven kun je na het verwijderen van je make-up een vloeibaar reinigingsmiddel op je natte handen doen en je gezicht hiermee te masseren. Na een minuutje kan het gezicht afgespoeld worden met water. Hiervan maakt de temperatuur niet veel uit, maar het is prettiger om dit met lauw water te doen. Dep dan je huid droog met een schone handdoek. Door dit te doen zal je huid minder snel uitdrogen.

Article continues after the ad

2 - Exfoliatie
Iedere seconde maakt de huid nieuwe huidcellen aan, zodat de beschadigde huidcellen vervangen kunnen worden voor nieuwe en gezonde huidcellen. Dit proces wordt trager naarmate je ouder wordt, waardoor je huid hier een beetje hulp bij nodig heeft. Een exfoliatielotion kan een geschikte oplossing zijn. Breng het product aan op een wattenschijfje en wrijf zachtjes over je gezicht. De combinatie van de wrijvende beweging met de werkende ingrediënten helpen je afscheid te nemen van de dode huidcellen.

3 - Moisturizen
Nu je huid schoon en glad is, is het tijd om vocht aan te brengen. Kies een aangepaste dagcrème of moisturizer die dieper doordringt dan een gewone dagcrème. Voor je gezicht kun je het beste kiezen voor een moisturizer zonder olie om te voorkomen dat je poriën verstoppen. Voor de extra verzorging kun je ’s nachts een voedende nachtcrème gebruiken. De huid herstelt ’s nachts het meeste, waardoor je met een nachtcrème veel schade kunt beperken.

4 - Drink water
Hoe verleidelijk het ook is om een warme chocolademelk te drinken, water is essentieel wanneer je huid voortdurend wordt blootgesteld aan koude en wind enerzijds, en een slechte verluchting en verwarming anderzijds. Door veel water te drinken behoudt je huid haar elasticiteit en zal ze minder snel uitdrogen.

Tip: gisteravond een feestje gehad? De Pep-Start Eye Cream verfrist en egaliseert binnen drie seconden de huid rond vermoeide ogen direct en langdurig.

Bron: Clinique, Estée Lauder