Als ageless-vrouw heb je andere make-uptrucs nodig dan als twintiger. Hair & make-up artist Elles Nijkamp, al jarenlang de visagist van gasthoofdredacteur Daphne Deckers, weet precies hoe je in no time tien jaar jonger kunt ogen. 

Dit zijn Elles' 4 gouden regels én haar favoriete producttips:

  1. ‘Het gaat niet om rimpels wegwerken – in vulproducten geloof ik niet - maar om frisheid creëren. Hoe frisser je blik, hoe jonger je lijkt.’
  2. ‘Wees heel voorzichtig met glans en gebruik het nooit onder je ogen.’ 
  3. ‘Neem altijd wattenstaafjes mee om slordigheden weg te werken. Beter geen make-up dan slordige make-up.’
  4. ‘Een goede wenkbrauw geeft een liftend effect, maak er geen inktzwart Nike-logo van.’

Elles’ favoriete producten

● Shiseido, Aura Dew – Face, Eyes, Lips

More content below the advertising

‘Een fantastisch glansje dat ik altijd op de oogbol gebruik. Ook te gebruiken op wangen en je lippen.’

● A/N/G cosmetics, Lift Up Eye Treatment pads 

‘Dit zijn echt top-pads, ze geven een enorme boost en laten je stralen.’

● ‘Het wimperserum van Revitalash is een absolute hit. Het merk heeft ook een goede primer, mascara en browgel.’

● ‘Ik ben dol op de lipgloss van Dior, Addict ultra-gloss, kleurnummer 785. Een bescheiden tint die bijna iedereen staat.’

50+ Make-up tips in Nouveau

Elles Nijkamp, al jaren de visagiste van Daphne Deckers en vele andere BN'ers, ziet vaak vrouwen om zich heen die door hun make-up ouder lijken. ‘Smaken verschillen natuurlijk, maar een dikke laag foundation en zwarte prefab-wenkbrauwen maken je niet jonger.

Hoe ouder, hoe frisser de make-up moet zijn. En opmaken hoeft ook helemaal niet lang te duren. Je make-up moet er binnen vijf tot acht minuten op zitten, anders ben je te ingewikkeld bezig.’ En hoe je dat dan aanpakt? Dat legt Elles in Nouveau uit in tien verrassend handige tips. Nu in de winkel!

Fotografie: Yvette Kulkens Photography

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in