Volgens de legende gebruikte Cleopatra al havermout om haar huid mooi te houden en als we de geruchten mogen geloven, was zij een toonbeeld van schoonheid. En wat blijkt? Havermout kán inderdaad helpen bij je huidverzorging. Dus als je even niets anders in huis hebt, is het een prima ingrediënt voor een home-made scrub of masker.

Havermout voor de verzorging

Meng een beetje havermout met yoghurt of kwark en een goede kneep honing. Meng door elkaar en breng aan op je gezicht. Na een paar minuten intrekken, spoel je het af en voelt je huid heerlijk zacht.

Havermoutscrub voor de reiniging en het verwijderen van dode huidcellen

Twee eetlepels havermout, een halve avocado (geprakt, eet je de andere helft bij de lunch) en twee theelepels basterd- of rietsuiker en klaar ben je. Meng de ingrediënten tot een dikke pasta. Voeg een paar drupjes olie toe als het echt te klef is. Breng aan op je gezicht of andere plek op je lichaam waar je schilfertjes hebt. Op je scheenbeen bijvoorbeeld. even in laten trekken en dan afspoelen terwijl je het nog een beetje uitsmeert over je huid.

Havermout tégen een vette huid

Heb je last van een vettige huid? Pak dan het recept voor de verzorging (kopje havermout + yoghurt) en voeg geen honing, maar komkommer toe. Het liefst geraspt. Breng aan op je gezicht, laat een kwartiertje intrekken en spoel dan af.

Of Elizabeth Taylor ook havermout gebruikte als beautysecret tijdens het filmen van Cleopatra is ons niet bekend. Dat Cleopatra zelden zo mooi geportretteerd werd, wel.

Beeld: Hollandse Hoogte

Je huid en teint (lijntjes, dofheid, pigmentvlekjes) veranderen of verslappen (uitdijende kaaklijn, overhangende oogleden). Ook zal langzaam het volume van lippen, wimpers en wenkbrauwen slinken.

Maar daar kun je prima je make-up op aanpassen. In vijf delen laten we je zien hoe je er binnen 10 minuten 10 jaar jonger uitziet.

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Deel 2: Weergaloze wenkbrauwen 

Iedere make-upexpert weet: wenkbrauwen maken de vrouw. Zowel de vorm als kleur kunnen enorm bepalend zijn voor je algehele uitstraling.

Als ze in de loop der jaren verdunnen, kun je ze aanvankelijk bijtekenen met een potlood of ‘de gaten’ opvullen met poeder.

Een brow gel is meer geschikt om een rommelig rijtje netjes te strijken, niet zozeer om op te vullen.

Maak ze in elk geval nooit te donker, dat versterkt een harde uitstraling: hooguit één tintje dieper dan je haarkleur.

Blijven er steeds minder haartjes over? Je kunt kiezen voor (semi-)permanente make-up, zoals de professionele technieken als micro-blading of 3D hairstrokes.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Beeld: iStock

 

‘t Is altijd even een werkje, je make-upkwasten schoonmaken. Nu blijkt het zó eenvoudig te kunnen, makkelijker dan dit wordt het niet.

Wie make-upkwasten gebruikt, weet: ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Maar het is gedoe. Sopje hier, badje daar, druppeltje zus, voorzichtig deppen… Echter, deze manier – aangedragen door een vrouw op Mail Online – is zo eenvoudig, dat haar tip meteen viral ging onder beautyfans.

Wasmachine

‘Mensen zullen geschokt reageren, maar ik doe mijn kwasten in de wasmachine’, schreef ze. ‘Ik laat ze wel eerst even weken in een zeepoplossing, maar dan gaan ze in een dichtgeknoopte kussensloop de wasmachine in, op de meest delicate stand. Ze komen er smetteloos uit en er is er nog nooit een uit elkaar gevallen. En mocht dat wel gebeuren, dan is dat oké. Ik houd in ieder geval veel tijd over.’

Briljant idee, wij gaan het proberen. Jij?

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in