Blauwe bessen, aardbeien, kersen, ananas noem maar op. Fruit is een heerlijke zoete verwennerij. Maar laten er nu ook nog eens vruchten zijn die ons vet laten verbranden!

Ja, echt. Maak maar vast een boodschappenlijstje. 

More content below the advertising

Blauwe bessen

Met stip op 1 staan blauwe bessen. De reden? Blauwe bessen bevatten antioxidanten. Uit een studie is gebleken dat deze stoffen kunnen zorgen voor een verlaging van het ‘slechte’ cholesterol in het lichaam. Daarnaast zitten deze blauwe 'bommetje's ook nog eens vol vezels, goed voor de spijsvertering.

Minder vet

Daarnaast blijkt ook nog eens dat blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen afbreken, maar dat ze ook voorkomen dat er nieuwe vetcellen worden gevormd.

Aardbeien

Ook aardbeien passen goed in een dieet. Je kunt je zelfs 'volproppen' met deze zomerkoninkjes. De aardbei wordt ook wel de slankste vrucht genoemd. 

Het rode 'zoetje' bevat niet veel calorieën in vergelijking met andere vruchten zoals de banaan (95 calorieën per 100 gram) en de mango (100 calorieën per 100 gram).

Weinig calorieën

Als je een schaaltje aardbeien eet (dat is ongeveer 100 gram), krijg je slechts 29 calorieën binnen. Verder bevatten aardbeien bètacaroteen en flavonoïden, en die hebben weer een antioxiderende werking.

Blauwe druif

Op de derde plek vinden we een ander 'blauwtje', namelijk blauwe druiven. De druif is een heel gezond tussendoortje. Druiven bevatten veel water. Water helpt niet alleen vet te verbranden, maar zorgt er ook voor dat giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen. Dat helpt weer bij het afvallen dus.

Eet smakelijk!

Bron: Magriet/Gezonsheidsnet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Veel mensen zijn (of gaan) nog op wintersport. Heerlijk die kou in combinatie met zon. Je huid houdt er alleen niet zo van. Door de weersinvloeden wordt je gezicht vaak droog. 

Gelukkig zijn er tips om je droge huid te wapenen tegen winterse ongemakken.

More content below the advertising

Olie

Jorrit Ghijsels, opleidingsmanager bij Estée Lauder, deelt ze graag met ons. Geen huid is hetzelfde. Daarom is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te kiezen. Een droge huid heeft vet nodig, kies daarom voor producten met rijke crème- of olieachtige texturen. Maar gebruik geen olie, want daar wordt je huid juist droger van.

Water

Verder helpt hydrateren heel erg. Het klinkt simpel, maar veel water drinken doet wonderen voor een droge huid. Probeer elke dag minimaal 1,5 liter water te drinken.

Cleanser

Kies ook de juiste cleanser, juist in de winter. Je huid kan trekkerig aanvoelen, vooral een cleanser die behoorlijk schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Gebruik er daarom eentje op basis van olie. Vermijd verder producten op basis van alcohol, dit haal namelijk het vocht uit de huid. Vermijd dit daarom zoveel mogelijk. 

Bron: Feeling Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

 

 

Toen deze actrice vijftig werd vielen de monden al open. Halle Berry wat zie je er nog geweldig uit. Nu twee jaar later is ze nog steeds niets veranderd. Heeft de tijd soms stilgestaan?

De moeder van twee is een echte powervrouw, want het grootste gedeelte van de tijd zorgt zij (naast haar drukke werk) voor haar twee kinderen. 

More content below the advertising

Goed doel

Daarnaast zet Halle zich in voor een goed doel (de actrice is vroeger naar eigen zeggen misbruikt door haar manager) voor vrouwen die seksueel misbruikt worden. Iets waar ze zich hard voor maakt. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Be your own Valentine, ladies. ♥️

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Fitness

Om in shape te blijven zorgt de actrice voor genoeg beweging. Elke vrijdag deelt ze via social media haar work-out. Ze legt uitgebreid uit hoe je de oefening moet uitvoeren, maar vertelt er ook bij wat je er precies mee traint en waarom de oefening belangrijk is om te doen. 

Chocola en taart

Ze doet aan yoga en is drie keer per week met een personal trainer in de sportschool te vinden. Daarnaast houdt ze van gezond eten, maar heus niet elke dag. Ze eet graag taart op z'n tijd of een goed stuk chocolade.

Bijna altijd gezond

Maar goed en gezond eten is voor Halle heel belangrijk. De reden: ze heeft bijna haar hele leven diabetes type 2, waardoor ze altijd goed over haar voeding moeten nadenken. Ze volgt daarom een ketogeen dieet, dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en eiwitinname en een verhoogde vetinname.

Bron: GvA/People Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in