Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

11 beauty-producten die je waarschijnlijk altijd al verkeerd gebruikt

Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat! 1. Poederkwast Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ...

11 beauty-producten die je waarschijnlijk altijd al verkeerd gebruikt

Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat!

1. Poederkwast

Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ze ook wel eens echt goed schoon? Zeker bij een gevoelige huid kunnen de bacteriën die tussen de kwastharen gaan zitten, zorgen voor rode vlekjes.

2. Mascara

Zelfs de duurste long-lasting-lash-thickening-super-coating mascara komt niet tot z’n recht als je het niet goed aanbrengt.

In plaats van dat je met het borsteltje gewoon langs je wimpers strijkt, kun je het borsteltje beter voorzichtig tegen je wimpers aan houden, zo dicht mogelijk bij het ooglid en voorzichtig, langzaam heen en weer bewegend (wiebelend) naar het uiteinde van je wimper bewegen.

Zo worden je wimpers veel beter bedekt en krijg je maximaal volume.

3. Haarolie

Als je gewoon wat olie op je handen doet en vervolgens met die handen door je haar gaat, zorg je er alleen maar voor dat je haar vet wordt (en oogt).

Doe in plaats daarvan een paar druppeltjes in je handpalm en verdeel goed over beide handpalmen. Hierdoor komt de olie ook een beetje op temperatuur.

Ga vervolgens met een licht draaiende/grijpende beweging door je haar vanaf de middellengte tot de punten. Zorg dat er geen olie op je hoofdhuid komt, die maakt al haar eigen olie aan, dus dat wordt dan een beetje dubbelop.

4. Poriën-strips/Neusstrips

Weinig dingen geven meer voldoening dan met een neusstrip de mee eters van je neus verwijderen.

Natuurlijk pak je heus wel een mee eter mee als je zo’n neusstrip gebruikt, maar die andere grijzige puntjes die op de strip achterblijven, zijn geen vuil, maar talg. En je poriën hebben dat nodig.

Verwijder je het talg uit de poriën dan maak je juist alleen maar plaats voor vuil. En dat zorgt uiteindelijk voor alleen maar meer mee eters.

5. Droogshampoo

Als je het gebruikt, dan doe je dat vaak op het moment dat je ziet dat het nodig is. Dan ben je eigenlijk te laat. Je kunt met droogshampoo je haar een frisse, schone look geven.

Als je het in je haar doet voordat je gaat slapen, heb je ’s ochtends het meeste affect van het product. Gebruik je het na het sporten? Keer dat om en verdeel de droogshampoo over je haar vóórdat je de gym in gaat. 

6. Wenkbrauwpotlood

Kleur je wenkbrauwen niet in, maar ‘teken’ met kleine veegjes, alsof elk streepje een wenkbrauwhaartje is. Dat geeft een veel natuurlijker look.

7. Haarborstel

Gedachteloos de borstel door je lange haar halen om klitten weg te krijgen? Liever doe je dat voortaan andersom.

Pak een pluk haar vast en borstel het haar in delen, van je hand tot het uiteinde van je haar. Als je dat goed geborsteld hebt, borstel je het haar wel helemaal door. Op deze manier breekt je haar minder snel.

8. Haarspeldjes

Wait what? We gebruiken haarspeldjes blijkbaar verkeerd om.

De speldjes zijn bedoeld met de open kant naar beneden te gebruiken. Het gegolfde uiteinde 'grijpt' het haar vast en houdt het op z'n plaats.

9. Wimperkruller

Zorg er ten eerste voor je je kruller regelmatig schoonmaakt, omdat je het zo dichtbij je oog gebruikt. Daarnaast krul je je wimpers vóórdat je mascara aanbrengt en niet andersom.

10. Parfum

Snel een spuitje op je pols, en beide polsen tegen elkaar wrijven? Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor verwarming van de parfum waardoor het sneller vervliegt.

Doe eens een spuitje in je haar bijvoorbeeld, daar heb je veel langer plezier van.

11. Conditioner

Verdeel jij conditioner over je haar alsof het shampoo is? Niet meer doen. De olie in het product in combinatie met de natuurlijke olie op je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar juist sneller vet wordt.

Beter breng je de conditioner aan vanaf halverwege je haarlengte tot de puntjes. Laat een paar minuten zitten, spoel het uit en je haar blijft veel langer schoon.

Bron: HealthWay. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in