Van mascara tot conditioner, we hebben zo onze gewoontes. En daarbij denken we er helemaal niet aan of we het product wel helemaal optimaal gebruiken. Deze 11 producten gebruik je anders dan je dacht. We leren elke dag weer wat!

1. Poederkwast

Je gebruikt ‘m waarschijnlijk wel goed, maar maak je ze ook wel eens echt goed schoon? Zeker bij een gevoelige huid kunnen de bacteriën die tussen de kwastharen gaan zitten, zorgen voor rode vlekjes.

2. Mascara

Zelfs de duurste long-lasting-lash-thickening-super-coating mascara komt niet tot z’n recht als je het niet goed aanbrengt.

In plaats van dat je met het borsteltje gewoon langs je wimpers strijkt, kun je het borsteltje beter voorzichtig tegen je wimpers aan houden, zo dicht mogelijk bij het ooglid en voorzichtig, langzaam heen en weer bewegend (wiebelend) naar het uiteinde van je wimper bewegen.

Zo worden je wimpers veel beter bedekt en krijg je maximaal volume.

3. Haarolie

Als je gewoon wat olie op je handen doet en vervolgens met die handen door je haar gaat, zorg je er alleen maar voor dat je haar vet wordt (en oogt).

Doe in plaats daarvan een paar druppeltjes in je handpalm en verdeel goed over beide handpalmen. Hierdoor komt de olie ook een beetje op temperatuur.

Ga vervolgens met een licht draaiende/grijpende beweging door je haar vanaf de middellengte tot de punten. Zorg dat er geen olie op je hoofdhuid komt, die maakt al haar eigen olie aan, dus dat wordt dan een beetje dubbelop.

4. Poriën-strips/Neusstrips

Weinig dingen geven meer voldoening dan met een neusstrip de mee eters van je neus verwijderen.

Natuurlijk pak je heus wel een mee eter mee als je zo’n neusstrip gebruikt, maar die andere grijzige puntjes die op de strip achterblijven, zijn geen vuil, maar talg. En je poriën hebben dat nodig.

Verwijder je het talg uit de poriën dan maak je juist alleen maar plaats voor vuil. En dat zorgt uiteindelijk voor alleen maar meer mee eters.

5. Droogshampoo

Als je het gebruikt, dan doe je dat vaak op het moment dat je ziet dat het nodig is. Dan ben je eigenlijk te laat. Je kunt met droogshampoo je haar een frisse, schone look geven.

Als je het in je haar doet voordat je gaat slapen, heb je ’s ochtends het meeste affect van het product. Gebruik je het na het sporten? Keer dat om en verdeel de droogshampoo over je haar vóórdat je de gym in gaat. 

6. Wenkbrauwpotlood

Kleur je wenkbrauwen niet in, maar ‘teken’ met kleine veegjes, alsof elk streepje een wenkbrauwhaartje is. Dat geeft een veel natuurlijker look.

7. Haarborstel

Gedachteloos de borstel door je lange haar halen om klitten weg te krijgen? Liever doe je dat voortaan andersom.

Pak een pluk haar vast en borstel het haar in delen, van je hand tot het uiteinde van je haar. Als je dat goed geborsteld hebt, borstel je het haar wel helemaal door. Op deze manier breekt je haar minder snel.

8. Haarspeldjes

Wait what? We gebruiken haarspeldjes blijkbaar verkeerd om.

De speldjes zijn bedoeld met de open kant naar beneden te gebruiken. Het gegolfde uiteinde 'grijpt' het haar vast en houdt het op z'n plaats.

9. Wimperkruller

Zorg er ten eerste voor je je kruller regelmatig schoonmaakt, omdat je het zo dichtbij je oog gebruikt. Daarnaast krul je je wimpers vóórdat je mascara aanbrengt en niet andersom.

10. Parfum

Snel een spuitje op je pols, en beide polsen tegen elkaar wrijven? Dat zorgt eigenlijk alleen maar voor verwarming van de parfum waardoor het sneller vervliegt.

Doe eens een spuitje in je haar bijvoorbeeld, daar heb je veel langer plezier van.

11. Conditioner

Verdeel jij conditioner over je haar alsof het shampoo is? Niet meer doen. De olie in het product in combinatie met de natuurlijke olie op je hoofdhuid, zorgt ervoor dat je haar juist sneller vet wordt.

Beter breng je de conditioner aan vanaf halverwege je haarlengte tot de puntjes. Laat een paar minuten zitten, spoel het uit en je haar blijft veel langer schoon.

Bron: HealthWay. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Afgelopen weekend heeft Donatella Versace voor haar show een jurk uit de collectie van 1999 in een nieuw jasje gestoken. We hebben het over de beroemde decolleté tot aan de navel jurk die gedragen werd door Jennifer Lopez. Actrice Amber Valetta had de eer om de nieuwe versie van deze beruchte jurk te dragen op de catwalk (dat deed ze in 1999 ook al overigens).

We zijn dus inmiddels 19 jaar verder en nog steeds draag Amber de jurk met verve.

 

Trainen

De actrice heeft ook een lijf waar menig vrouw jaloers op is. Wat zou ze eraan doen om zo in shape te blijven? Ze traint zeker drie keer in de week negentig minuten met een personal trainer. 

Fanatiek sporter

Daarnaast kan ze ook geen dag zonder fietsen. En dan kiest ze ook nog eens de moeilijkste routes met veel heuvels. Als ze niet op de fiets zit, vind je haar met een yogamat onder de arm. Want yoga is voor de ontspanning.

Sla, sla en nog eens sla

En qua eten, ja heel gezond natuurlijk. Suiker en alcohol eet ze niet. En van vlees is ze ook geen liefhebber. Wat ze wel eet? Veel groene sappen, ongebrande noten, veel groenten, gegrilde vis en heel veel salades met quinoa.

Bron: People Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Angelina Jolie zal in december de redactie van het radioprogramma Today op BBC Radio 4 aansturen. Reden voor ons om de inmiddels ex-vrouw van Brad Pitt door de 'Style has no age wasstraat' te gooien.

De inmiddels 43-jarige actrice wordt geadoreerd door zowel mannen als vrouwen. 

De mooiste

Niet zo gek dat Angelina dus vorig jaar door het magazine People uitgeroepen werd tot mooiste vrouw van het jaar. Ze doet er heel veel voor om er zo fris en fruitig uit te zien. 

Clean eten

Allereerst eet ze zo goed als 'clean', dat betekent altijd vers, zelf klaargemaakt en nooit voorverpakte producten. Uiteraard zijn koolhydraten ook een no go, althans niet te veel. Verder eet ze heel veel eiwitrijk voedsel en veel graansoorten. 

Gestoomde groenten

Haar ontbijt: een eiwitshake, gekookte eieren of fruit. Voor de lunch kiest ze vaak voor sla met quinoa en groenten. En het avondeten van Angelina bestaat vaak uit vis, gestoomde groenten en rijst. 

Zweten

Ook is de moeder van zes vaak zwetend in de sportschool te vinden. En wel met personal trainer Gunnar Peterson. Hij doet krachttraining met haar, denk aan squats, met gewichten in de weer en lunges. Maar dat is lang niet alles, Angelina houdt daarnaast van yoga, aerobic en wandelen. Bezig bijtje die Angie!

Bron: People/Woman's Health Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in