Water drinken is gezond, maar tijdens een hittegolf is het zelfs van levensbelang. Drink je niet genoeg, dan kun je uitdrogen. Het beste is zeker 2 liter water per dag. Toch heb je niet altijd zin om te drinken. Met deze 10 slimme trucs lukt het wel om voldoende vocht binnen te krijgen.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

Houd je van koud water? Zorg dan dat je steeds een flesje in de koelkast hebt staan. Als water de voor jou ideale temperatuur heeft, drink je waarschijnlijk meer. Vraag je je af of je voor verkoeling beter warm of koud water kunt drinken, lees dan dit artikel.

2. Gebruik een rietje

Article continues after the ad

Weet je waarom je in een restaurant soms een rietje krijgt? Met een rietje drink je meer in kortere tijd. Gebruik deze slimmigheid om meer water binnen te krijgen tijdens een hittegolf.

3. Koop de mooiste waterfles

Hoe mooier je waterfles, hoe meer kans dat je hem gaat gebruiken. Koop dus de mooiste waterfles die er is. Dan wordt water drinken een feestje in plaats van een straf.

Deze bijvoorbeeld ;-)

4. Stel de timer in

Vergeet je steeds te drinken? Stel een timer in! Het liefst met een toepasselijk ringtone over water. Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag steeds wat drinkt. Muziektips: Walk on water, don't go chasing waterfalls, splish splash.

5. Markeer de hoeveelheden op je waterfles

Het helpt ook om de hoeveelheden water die je per keer moet drinken op je waterfles te markeren. Iedere keer dat je ringtone gaat, drink je tot het punt dat je hebt gemarkeerd. Zo weet je zeker dat je genoeg vocht binnenkrijgt.

6. Check je urine

Beetje gek misschien, maar wel handig. De kleur van je urine vertelt je namelijk of je genoeg drinkt of juist meer vocht nodig hebt. Als je urine doorzichtig of lichtgeel is, drink je voldoende. Is je plas donkerder, dan moet je meer drinken.

7. Drink voor het eten

Een maaltijd is een goed moment om water te drinken. Drink zoveel mogelijk voordat je gaat eten. Dit helpt je niet alleen om gehydrateerd te blijven. Het is ook goed voor je gewicht. Je eet dan minder.

8. Ga voor pittig eten

Grijp jij ook altijd naar een glas water tijdens een pittige maaltijd? Maak dan eens ajam pangang pedis. Zeker weten dat jij genoeg water drinkt!

9. Maak het leuk

Komt het water je neus uit? Maak het lekker met een schijfje citroen, limoensap of takjes munt. Ook fruitwater smaakt lekker fruitig en ziet er mooi uit. Zo houd je waterdrinken leuk voor jezelf.

10. Eet je water

Water hoeft niet alleen uit een fles te komen. Ook groenten en fruit met een hoog vochtgehalte voldoen prima om meer water binnen te krijgen.

Denk aan watermeloen, sla en komkommer. Maar ook radijs, courgette en tomaten bevatten behoorlijk wat vocht, dus zet die groenten ook op je boodschappenlijstje.

Wat doe jij om meer water te drinken tijdens een hittegolf? Deel het hieronder in de reacties.

Beeld: iStock. Bron: Floraa.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in