Water drinken is gezond, maar tijdens een hittegolf is het zelfs van levensbelang. Drink je niet genoeg, dan kun je uitdrogen. Het beste is zeker 2 liter water per dag. Toch heb je niet altijd zin om te drinken. Met deze 10 slimme trucs lukt het wel om voldoende vocht binnen te krijgen.

1. Zorg voor de juiste temperatuur

More content below the advertising

Houd je van koud water? Zorg dan dat je steeds een flesje in de koelkast hebt staan. Als water de voor jou ideale temperatuur heeft, drink je waarschijnlijk meer. Vraag je je af of je voor verkoeling beter warm of koud water kunt drinken, lees dan dit artikel.

2. Gebruik een rietje

Weet je waarom je in een restaurant soms een rietje krijgt? Met een rietje drink je meer in kortere tijd. Gebruik deze slimmigheid om meer water binnen te krijgen tijdens een hittegolf.

3. Koop de mooiste waterfles

Hoe mooier je waterfles, hoe meer kans dat je hem gaat gebruiken. Koop dus de mooiste waterfles die er is. Dan wordt water drinken een feestje in plaats van een straf.

Deze bijvoorbeeld ;-)

4. Stel de timer in

Vergeet je steeds te drinken? Stel een timer in! Het liefst met een toepasselijk ringtone over water. Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag steeds wat drinkt. Muziektips: Walk on water, don't go chasing waterfalls, splish splash.

5. Markeer de hoeveelheden op je waterfles

Het helpt ook om de hoeveelheden water die je per keer moet drinken op je waterfles te markeren. Iedere keer dat je ringtone gaat, drink je tot het punt dat je hebt gemarkeerd. Zo weet je zeker dat je genoeg vocht binnenkrijgt.

6. Check je urine

Beetje gek misschien, maar wel handig. De kleur van je urine vertelt je namelijk of je genoeg drinkt of juist meer vocht nodig hebt. Als je urine doorzichtig of lichtgeel is, drink je voldoende. Is je plas donkerder, dan moet je meer drinken.

7. Drink voor het eten

Een maaltijd is een goed moment om water te drinken. Drink zoveel mogelijk voordat je gaat eten. Dit helpt je niet alleen om gehydrateerd te blijven. Het is ook goed voor je gewicht. Je eet dan minder.

8. Ga voor pittig eten

Grijp jij ook altijd naar een glas water tijdens een pittige maaltijd? Maak dan eens ajam pangang pedis. Zeker weten dat jij genoeg water drinkt!

9. Maak het leuk

Komt het water je neus uit? Maak het lekker met een schijfje citroen, limoensap of takjes munt. Ook fruitwater smaakt lekker fruitig en ziet er mooi uit. Zo houd je waterdrinken leuk voor jezelf.

10. Eet je water

Water hoeft niet alleen uit een fles te komen. Ook groenten en fruit met een hoog vochtgehalte voldoen prima om meer water binnen te krijgen.

Denk aan watermeloen, sla en komkommer. Maar ook radijs, courgette en tomaten bevatten behoorlijk wat vocht, dus zet die groenten ook op je boodschappenlijstje.

Wat doe jij om meer water te drinken tijdens een hittegolf? Deel het hieronder in de reacties.

Beeld: iStock. Bron: Floraa.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in