Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vergeet het perfecte kapsel: de juiste scheiding in je haar, díe maakt het verschil

De meeste mensen weten welke haarstijl perfect bij de vorm van hun gezicht past - maar het blijkt nog belangrijker te zijn waar je de scheiding plaatst. "Dát maakt het echte verschil", aldus deze kapper. En de Britse Jordan Garrett weet waar hij over praat, want hij stylet de coupes van de rich a...

Vergeet het perfecte kapsel: de juiste scheiding in je haar, díe maakt het verschil

De meeste mensen weten welke haarstijl perfect bij de vorm van hun gezicht past - maar het blijkt nog belangrijker te zijn waar je de scheiding plaatst. "Dát maakt het echte verschil", aldus deze kapper.

En de Britse Jordan Garrett weet waar hij over praat, want hij stylet de coupes van de rich and famous en tal van modellen, zo ook tijdens de Fashion Weeks.

Aantrekkelijker en slanker
Hij benadrukt dat er een specifieke plek is voor de perfecte scheiding, afhankelijk van de vorm van je gezicht. Garrett is ervan overtuigd dat als je de juiste scheiding voor jouw gezicht kiest, je gezicht optisch smaller wordt en zachter lijkt. "Je wordt er aantrekkelijker van", aldus de haar-maestro. Nog aantrekkelijker? Dat willen we allemaal wel, dus hier volgen zijn tips.

Jessica Alba

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over goede haarhygiëne

Ovaal: scheiding in het midden
Vrouwen met een ovaal gezicht zoals actrice Jessica Alba, komen in principe weg met elke scheiding, omdat hun gezichtsvorm zo veelzijdig is. Mocht ze voor een zijscheiding kiezen, dan is links wel flatteuzer dan rechts. Goed om te weten: een middenscheiding maakt het gezicht langer.

Jennifer Lawrence
Sarah Jessica Parker

Lang: altijd een diepe zijscheiding 
Het geheime 'wapen' als je een lang gezicht hebt, zoals Sarah Jessica Parker (en destijds de beeldschone Lauren Bacall), is een diepe zijscheiding. Hoewel 'SJP' vaak een middenscheiding had in Sex and the City, was het niet haar meest flatteuze coupe. "Dat moet ze echt zoveel mogelijk vermijden", vindt Garrett. Je gezicht lijkt er namelijk nog langer door. 

Scarlett Johansson

Hart: ga voor een diepe zijscheiding 
Heb je, net als Scarlett Johansson, een hartvormig gezicht? Kies dan altijd voor een ruime zijscheiding, want dit 'doorbreekt' je kaak- en kinlijn. De beste manier, volgens Garrett, is om deze aan de linkerkant te dragen in plaats van rechts. Scarlett (of haar haarstylist) heeft dat helemaal begrepen.