De meeste mensen weten welke haarstijl perfect bij de vorm van hun gezicht past - maar het blijkt nog belangrijker te zijn waar je de scheiding plaatst. "Dát maakt het echte verschil", aldus deze kapper.

En de Britse Jordan Garrett weet waar hij over praat, want hij stylet de coupes van de rich and famous en tal van modellen, zo ook tijdens de Fashion Weeks.

Aantrekkelijker en slanker
Hij benadrukt dat er een specifieke plek is voor de perfecte scheiding, afhankelijk van de vorm van je gezicht. Garrett is ervan overtuigd dat als je de juiste scheiding voor jouw gezicht kiest, je gezicht optisch smaller wordt en zachter lijkt. "Je wordt er aantrekkelijker van", aldus de haar-maestro. Nog aantrekkelijker? Dat willen we allemaal wel, dus hier volgen zijn tips.

Jessica Alba
Jessica Alba

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over goede haarhygiëne

Ovaal: scheiding in het midden
Vrouwen met een ovaal gezicht zoals actrice Jessica Alba, komen in principe weg met elke scheiding, omdat hun gezichtsvorm zo veelzijdig is. Mocht ze voor een zijscheiding kiezen, dan is links wel flatteuzer dan rechts. Goed om te weten: een middenscheiding maakt het gezicht langer.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

Rond: scheiding in het midden 
Heb je net als actrice Jennifer Lawrence een rond gezicht, dat staat een middenscheiding het mooist, aldus Garrett. Zo creër je de illusie van lengte en symmetrie en je gezicht lijkt er slanker door. Helemaal als je wat plukjes los langs de zijkant van je gezicht laat hangen. Jennifer kiest ook regelmatig voor een zijscheiding, maar als je je gezicht minder rond wilt laten lijken, kun je dat beter niet doen. "Pony's staan bij deze gezichtsvorm ook heel goed", tipt Garrett.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker

Lang: altijd een diepe zijscheiding 
Het geheime 'wapen' als je een lang gezicht hebt, zoals Sarah Jessica Parker (en destijds de beeldschone Lauren Bacall), is een diepe zijscheiding. Hoewel 'SJP' vaak een middenscheiding had in Sex and the City, was het niet haar meest flatteuze coupe. "Dat moet ze echt zoveel mogelijk vermijden", vindt Garrett. Je gezicht lijkt er namelijk nog langer door. 


Scarlett Johansson
Scarlett Johansson

Hart: ga voor een diepe zijscheiding 
Heb je, net als Scarlett Johansson, een hartvormig gezicht? Kies dan altijd voor een ruime zijscheiding, want dit 'doorbreekt' je kaak- en kinlijn. De beste manier, volgens Garrett, is om deze aan de linkerkant te dragen in plaats van rechts. Scarlett (of haar haarstylist) heeft dat helemaal begrepen. 

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!