De meeste mensen weten welke haarstijl perfect bij de vorm van hun gezicht past - maar het blijkt nog belangrijker te zijn waar je de scheiding plaatst. "Dát maakt het echte verschil", aldus deze kapper.

En de Britse Jordan Garrett weet waar hij over praat, want hij stylet de coupes van de rich and famous en tal van modellen, zo ook tijdens de Fashion Weeks.

Aantrekkelijker en slanker
Hij benadrukt dat er een specifieke plek is voor de perfecte scheiding, afhankelijk van de vorm van je gezicht. Garrett is ervan overtuigd dat als je de juiste scheiding voor jouw gezicht kiest, je gezicht optisch smaller wordt en zachter lijkt. "Je wordt er aantrekkelijker van", aldus de haar-maestro. Nog aantrekkelijker? Dat willen we allemaal wel, dus hier volgen zijn tips.

Jessica Alba

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over goede haarhygiëne

Ovaal: scheiding in het midden
Vrouwen met een ovaal gezicht zoals actrice Jessica Alba, komen in principe weg met elke scheiding, omdat hun gezichtsvorm zo veelzijdig is. Mocht ze voor een zijscheiding kiezen, dan is links wel flatteuzer dan rechts. Goed om te weten: een middenscheiding maakt het gezicht langer.

Jennifer Lawrence

Rond: scheiding in het midden 
Heb je net als actrice Jennifer Lawrence een rond gezicht, dat staat een middenscheiding het mooist, aldus Garrett. Zo creër je de illusie van lengte en symmetrie en je gezicht lijkt er slanker door. Helemaal als je wat plukjes los langs de zijkant van je gezicht laat hangen. Jennifer kiest ook regelmatig voor een zijscheiding, maar als je je gezicht minder rond wilt laten lijken, kun je dat beter niet doen. "Pony's staan bij deze gezichtsvorm ook heel goed", tipt Garrett.

Sarah Jessica Parker

Lang: altijd een diepe zijscheiding 
Het geheime 'wapen' als je een lang gezicht hebt, zoals Sarah Jessica Parker (en destijds de beeldschone Lauren Bacall), is een diepe zijscheiding. Hoewel 'SJP' vaak een middenscheiding had in Sex and the City, was het niet haar meest flatteuze coupe. "Dat moet ze echt zoveel mogelijk vermijden", vindt Garrett. Je gezicht lijkt er namelijk nog langer door. 


Scarlett Johansson

Hart: ga voor een diepe zijscheiding 
Heb je, net als Scarlett Johansson, een hartvormig gezicht? Kies dan altijd voor een ruime zijscheiding, want dit 'doorbreekt' je kaak- en kinlijn. De beste manier, volgens Garrett, is om deze aan de linkerkant te dragen in plaats van rechts. Scarlett (of haar haarstylist) heeft dat helemaal begrepen. 

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest