Twee jaar geleden opende Cosmétique Active, bekend van merken als Vichy en

dermacenter
dermacenter

La Roche-Posay, de eerste dermocosmetica pop-up store zijn deuren in de Kalverstraat in Amsterdam. Deze pop-up store is ontwikkeld als inspiratiebron voor zowel de consument als de apotheker voor de ultieme beauty & health bestemming. Nu openen zij met deze visie hun derde dermacenter op donderdag 6 oktober aanstaande haar deuren op Amsterdam Centraal Station.

De pop-up store was het vertrekpunt voor de verdere ontwikkeling van het Dermacenter zoals wij dat vandaag de dag kennen. Het is dé plek waar de consument een goed en een weloverwogen advies krijgt over de juiste huidverzorging of een oplossing voor een haarprobleem. Een duidelijke medische achtergrond en aanwezige expertise die met deskundig advies u kan helpen, precies zoals u het gewend bent in een apotheek, maar dan met de rijke ervaring van een cosmeticaboetiek. U kunt uitgebreid de effectieve producten en verschillende heerlijke texturen in de testerbar uitproberen. In een oogopslag kan de consument het gewenste product vinden. Of dat nu een specifiek leeftijdsgericht product is of een product voor een bepaald huidprobleem.

dermacenter
dermacenter

Samen met de apotheek wil Cosmétique Active ervoor zorgen dat de apotheek klaar is voor de toekomst zodat gehoor gegeven wordt aan de wensen van de cliënten van de apotheek van vandaag, en rekening gehouden wordt met de verwachtingen van cliënten van de apotheek van morgen.

Op donderdag 6 oktober 2016 wordt Amsterdam Central Doctor&Pharmacy gelegen aan de noordwestzijde van de IJ-hal op Amsterdam Central Station officieel geopend. Het is een moderne combinatie van een apotheek, drogisterij en dokterspraktijk geworden, met ruime openingstijden en een 24-uur toegankelijke uitgifteautomaat, genaamd Dr. Robot. Met de opening van Amsterdam Central Doctor&Pharmacy telt Nederland 3 Dermacenters, namelijk in Amstelveen, Venlo en Amsterdam.

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).