Vanaf je dertigste begint de huid tekenen van veroudering te vertonen. En in de loop van de jaren neemt de elasticiteit alleen maar af, met onder meer rimpels tot gevolg. Kies je dan voor fillers?

Als je je eraan stoort kan het een oplossing zijn. Door gebruik van fillers krijg je weer volume in het gezicht en worden rimpels en lijnen minder zichtbaar. En het is een minder ingrijpende operatie dan bijvoorbeeld een facelift. Daarnaast zijn fillers tijdelijk. Het resultaat is ongeveer een half jaar tot negen maanden zichtbaar. 

Geregistreerd plastisch chirurg
Hou er altijd wel rekening mee dat een filler bijwerkingen kan geven: blauwe plekken of een niet egaal resultaat. Gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Zeker niet als je van te voren goed uitzoekt door wie je de prik laat zetten. In Nederland mogen sinds 2015 alleen BIG geregistreerde plastisch chirurgen dit doen. 

Pijn?
Doet een filler laten zetten zeer? Dat is per persoon verschillend. Maar over het algemeen valt het wel mee. Alhoewel sommige plekken in het gezicht, zoals de lippen, extra gevoelig zijn. 

Wat kun je allemaal op laten vullen?
Er zijn een hele hoop plekken in het gezicht die je kunt laten opvullen met een filler. Wij sommen er een aantal op: extra volume geven aan de lippen, de holtes van je ogen opvullen, rimpels in het voorhoofd wegwerken, lijnen rond de mond en onder meer de marionettenlijnen (de verticale lijnen bij de mondhoeken) kunnen gladgestreken worden. Maar ook kan een filler iets doen aan eventuele asymmetrie in het gezicht. 

Wat kost het?
Gemiddeld ben je voor een behandeling zo'n 450 euro, maar dit ligt uiteraard af van het soort filler dat gebruikt wordt en op hoeveel plekken er in het gezicht een prik gezet moet worden. 

Bron: Plusrubriek Beeld: iStock

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).