De nieuwe lipsticks

‘‘Ik heb deze Rouge Dior-collectie gecreëerd om iedere vrouw

Rouge Dior
Rouge Dior

de keuzevrijheid te geven om met kleur uiting te geven aan haarpersoonlijkheid.’’

Aldus Peter Philips, Creative & Image Director bij Christian Dior Make-up

1953, de geboorte van een couture-icoon — Rouge Dior

Met zijn silhouet New Look ontketende hij in 1947 een revolutie in de damesmodewereld. Christian Dior had dat jaar maar één doel: ‘de glimlach van de vrouw kleden’ in het rood, een echt rood. Een rood dat paste bij collectie van vermiljoenrode japonnen waarmee hij zijn clientèle wilde verrassen tijdens een Haute Couture-modeshow met 200 creaties. De creaties, in kleurschakeringen als klaproosrood, meekraprood en geraniumrood hadden een hoog shock-gehalte en droegen veelzeggende namen, als ‘Scream’, ‘Zinia’ en ‘Satan’. De lipstick Rouge Dior, met zijn obeliskvormige dop, werd in een gelimiteerde editie, in acht kleuren uitgegeven. Dior haalde zijn inspiratie uit Haute Couture-stoffen en daarmee begon de lipstick aan een ongeëvenaarde zegetocht.

2016, de lipstick van een ‘feel-good’ vrouwelijkheid

Peter Philips gaf de aanzet Rouge Dior te vernieuwen om de glimlach van de moderne vrouw te laten schitteren. Voor de drukbezette vrouw die met haar looks speelt en zich amuseert, opstandig en veelzijdig, de ene dag hult ze zich zonder schroom in een fataal rood, om de volgende dag tevoorschijn te komen in een lieflijk roze. Ongeacht de finish, ongeacht de gekozen kleur... Met Rouge Dior met zijn cult-formule voor 16 uur draagcomfort voelt iedere vrouw zich goed.

Het verhaal achter de metamorfose

Een nieuw tijdperk: het legendarische glanspallet van Rouge Dior wordt verrijkt met een nieuwe extreem matte finish. Aan iedere kleurenrevolutie gaat een cosmetische innovatie vooraf: de formule van Rouge Dior werd exclusief door de wetenschappers van Dior geperfectioneerd en bevat voortaan een complex van verzorgende ingrediënten dat optimaal comfort biedt en de kleuren nog langer mooi houdt. Zo bevat het complex een hoge concentratie natuurlijk hydraterende mangoboter.

“You can dare with Dior!”, deze slogan uit 1965 is vandaag dan ook actueler dan ooit”

Peter Philips, Creative and Image Director of Christian Dior Make-up

 

Bekijk hier de making-of video met actrice Natalie Portman en Creative & Image Director Peter Philips

Bewaren

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!