In juni werd ze vijftig, actrice Nicole Kidman. En ze heeft besloten een boekje open te doen over plastische chirurgie: "Ik heb van alles gebruikt, maar of het uiteindelijk ook echt heeft gewerkt? Ik vind van niet."

De Australische actrice sprak maandag met het magazine TV Week over haar nieuwe rol (ze speelt een adoptiemoeder in de prijzen-winnende televisieserie Top Of The Lake: China Girl), maar was ook opvallend openhartig over haar 'verjongende avonturen' door de jaren heen.

Geen taboe
Nicole Kidman zit naar eigen zeggen momenteel 'in de boei van haar carrière'. Als haar gevraagd wordt hoe het voelde om vijftig te worden, zegt de Hollywood-veterane dat het beslist niet iets is wat ze geheim wilde houden. 

Dan bedenken we toch zelf een serie?
"Ik ben juist blij dat ik vijftig mág worden. Ik ga dat ook zeker niet verbergen", verklaarde de actrice. De moeder van vier kinderen voegde eraan toe dat ze juist de waarde van deze leeftijd omarmt. Ze haalde ook de populaire tv-serie Big Little Lies aan - waarin Nicole is te zien - als voorbeeld hoe oudere vrouwen zélf interessante series bedenken; als gevolg van het feit dat er voor hen nauwelijks interessante rollen zijn.   

Samen met Reese
"We creëerden met deze serie onze eigen kansen, en gaven vervolgens rollen aan onze vriendinnen", beschrijft ze Big Little Lies, het project dat ze samen met actrice Reese Witherspoon (41) lanceerde. De Oscar-winnares sprak ook over de drie decennia dat ze nu acteert en zei dat ze "er altijd alles uit wil halen wat erin zit."

Lees ook: Yes, we worden gelukkiger na ons vijftigste! 

'Niet prettig zoals mijn gezicht eruitzag'
"Zijn er dingen misgegaan om andere redenen? Absoluut, maar nooit omdat ik halfslachtig te werk ging", vertelt ze. Ook geeft ze toe de 'face-freezing drug' botox te hebben gebruikt, maar benadrukt dat die tijd achter haar ligt. "Ik heb van alles gebruikt, maar los van sporten en gezond eten, werkten de meeste dingen niet. Ja, ik heb ook botox geprobeerd, maar ik vond het niet prettig zoals mijn gezicht er naderhand uitzag. Ik gebruik het niet meer en kan mijn voorhoofd weer bewegen", concludeert ze. 

Op de set met haar petekind
Na haar indrukwekkende rol van Sue Brierley in de film Lion, speelt Nicole nu adoptiemoeder Julia in de tv-serie Top Of The Lake: China Girl. Ze is te zien in het tweede seizoen, naast de 23-jarige Alice Englert, die ook Nicole's petekind is.

Een voorproefje van Big Little Lies:

En van Top Of The Lake: China Girl.

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest