In juni werd ze vijftig, actrice Nicole Kidman. En ze heeft besloten een boekje open te doen over plastische chirurgie: "Ik heb van alles gebruikt, maar of het uiteindelijk ook echt heeft gewerkt? Ik vind van niet."

De Australische actrice sprak maandag met het magazine TV Week over haar nieuwe rol (ze speelt een adoptiemoeder in de prijzen-winnende televisieserie Top Of The Lake: China Girl), maar was ook opvallend openhartig over haar 'verjongende avonturen' door de jaren heen.

Geen taboe
Nicole Kidman zit naar eigen zeggen momenteel 'in de boei van haar carrière'. Als haar gevraagd wordt hoe het voelde om vijftig te worden, zegt de Hollywood-veterane dat het beslist niet iets is wat ze geheim wilde houden. 

Dan bedenken we toch zelf een serie?
"Ik ben juist blij dat ik vijftig mág worden. Ik ga dat ook zeker niet verbergen", verklaarde de actrice. De moeder van vier kinderen voegde eraan toe dat ze juist de waarde van deze leeftijd omarmt. Ze haalde ook de populaire tv-serie Big Little Lies aan - waarin Nicole is te zien - als voorbeeld hoe oudere vrouwen zélf interessante series bedenken; als gevolg van het feit dat er voor hen nauwelijks interessante rollen zijn.   

Samen met Reese
"We creëerden met deze serie onze eigen kansen, en gaven vervolgens rollen aan onze vriendinnen", beschrijft ze Big Little Lies, het project dat ze samen met actrice Reese Witherspoon (41) lanceerde. De Oscar-winnares sprak ook over de drie decennia dat ze nu acteert en zei dat ze "er altijd alles uit wil halen wat erin zit."

Lees ook: Yes, we worden gelukkiger na ons vijftigste! 

'Niet prettig zoals mijn gezicht eruitzag'
"Zijn er dingen misgegaan om andere redenen? Absoluut, maar nooit omdat ik halfslachtig te werk ging", vertelt ze. Ook geeft ze toe de 'face-freezing drug' botox te hebben gebruikt, maar benadrukt dat die tijd achter haar ligt. "Ik heb van alles gebruikt, maar los van sporten en gezond eten, werkten de meeste dingen niet. Ja, ik heb ook botox geprobeerd, maar ik vond het niet prettig zoals mijn gezicht er naderhand uitzag. Ik gebruik het niet meer en kan mijn voorhoofd weer bewegen", concludeert ze. 

Op de set met haar petekind
Na haar indrukwekkende rol van Sue Brierley in de film Lion, speelt Nicole nu adoptiemoeder Julia in de tv-serie Top Of The Lake: China Girl. Ze is te zien in het tweede seizoen, naast de 23-jarige Alice Englert, die ook Nicole's petekind is.

Een voorproefje van Big Little Lies:

En van Top Of The Lake: China Girl.

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!