Shapen
Shapen
Shapen

'Shapen' ('contouren' of 'sculpten' hoor je ook vaak) is visagistenjargon voor de make-uptechniek waarmee je het gezicht optisch modelleert, met als doel bepaalde gezichtstrekken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

Snelcursus Shapen

• Als u niet zozeer iets wilt corrigeren maar wel wilt definiëren: volg tijdens het shapen uw natuurlijke botstructuur. Benadruk de schaduw onder het jukbeen, beide zijdes van de neus en de contouren van het gezicht en leg een lichter accent op de neusbrug, op het jukbeen, het centrum van het voorhoofd en het wenkbrauwbot.
• Een smaller voorhoofd: breng een bronzer (of een donkere contourtint) aan tegen de haargrens en eventueel een highlighter op het midden van het voorhoofd.
• Hoge jukbeenderen: plaats een highlighter op het hoogste punt van het jukbeen, vanaf de slaap tot de neusvleugel. Breng daarna een donkerdere tint of een bronzer precies onder het jukbeen aan, in de holte. Ook een goede truc trouwens om een rond gezicht wat smaller te laten lijken.
• Een slankere neus: breng een oplichtende formule aan vanaf het midden van het voorhoofd tot aan de neusbrug (en eventueel een nog lichtere tint op het topje van uw neus) en een tintje donkerder aan beide zijkanten.
• Een zachter ogende kin: strijk een bronzer of donkere contourtint over kin en vervaag naar opzij en richting de hals. Om een kin krachtiger naar voren te laten komen, breng een highlighter precies in het midden aan en vervaag.
• Altijd mooi: een beetje highlighter op de cupidoboog (voor vollere lippen), net onder de wenkbrauwen (voor meer expressie) en op de neus-lippenplooi om een vermoeide uitstraling te verzachten.

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een grote pot koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola
De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem.