Shapen
Shapen

'Shapen' ('contouren' of 'sculpten' hoor je ook vaak) is visagistenjargon voor de make-uptechniek waarmee je het gezicht optisch modelleert, met als doel bepaalde gezichtstrekken zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

More content below the advertising

Snelcursus Shapen

• Als u niet zozeer iets wilt corrigeren maar wel wilt definiëren: volg tijdens het shapen uw natuurlijke botstructuur. Benadruk de schaduw onder het jukbeen, beide zijdes van de neus en de contouren van het gezicht en leg een lichter accent op de neusbrug, op het jukbeen, het centrum van het voorhoofd en het wenkbrauwbot.
• Een smaller voorhoofd: breng een bronzer (of een donkere contourtint) aan tegen de haargrens en eventueel een highlighter op het midden van het voorhoofd.
• Hoge jukbeenderen: plaats een highlighter op het hoogste punt van het jukbeen, vanaf de slaap tot de neusvleugel. Breng daarna een donkerdere tint of een bronzer precies onder het jukbeen aan, in de holte. Ook een goede truc trouwens om een rond gezicht wat smaller te laten lijken.
• Een slankere neus: breng een oplichtende formule aan vanaf het midden van het voorhoofd tot aan de neusbrug (en eventueel een nog lichtere tint op het topje van uw neus) en een tintje donkerder aan beide zijkanten.
• Een zachter ogende kin: strijk een bronzer of donkere contourtint over kin en vervaag naar opzij en richting de hals. Om een kin krachtiger naar voren te laten komen, breng een highlighter precies in het midden aan en vervaag.
• Altijd mooi: een beetje highlighter op de cupidoboog (voor vollere lippen), net onder de wenkbrauwen (voor meer expressie) en op de neus-lippenplooi om een vermoeide uitstraling te verzachten.

Nu in Nouveau: van celpenetrerende peptiden tot de terugkeer van de korte pony. De beauty-experts delen trends waar we heel gelukkig en knap van worden. 

Beautyjournalist Anneloes Tas schrijft alle dagen over beautyzaken:  ‘Huidverzorging op maat wordt meer de tendens; je kunt immers wel van alles op je huid smeren, maar als je huidconditie niet specifiek op haar wenken bediend wordt, is zelfs de beste wondercrème niet effectief.

More content below the advertising

Steeds meer merken brengen nu al zogenoemde basiscrèmes – die vooral hydrateren - waar je zelf een specifieke werkstof aan toe kunt voegen.

Zo staat het met jouw huidconditie

Sowieso kan ik iedereen aanraden: laat een DNA-huidprofiel maken, zodat je exact te horen krijgt hoe het met je huidconditie staat.

Zo krijg je bijvoorbeeld ook inzicht in de hoeveelheid UV-schade die je huid eventueel al heeft opgebouwd, welke genetische factoren aandachtspunt zijn, maar ook welke processen sneller verlopen – zoals de afbraak van collageen.

En wat je bovenal wilt weten: wat je daar allemaal tegen kunt doen. Bijvoorbeeld welke ingrediënten in jouw huidverzorging zouden moeten zitten, maar ook hoe je door aanpassingen in je levensstijl zelf invloed kunt uitoefenen.’ 

SkinDNA® vanaf € 289,- bij onder andere agingexpert.nl en iDDNA-lifestyleprogramma van knapinstitute.nl.

10 beauty-experts vertellen deze maand in Nouveau wat de trends zijn op het gebied van hun expertise. Van voeding tot chirurgie.

Nu in de winkel!

Beeld: unsplash

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van hard roze tot stijlvol grijs. Dit zijn volgens experts de kleuren nagellak die het helemaal zijn op dit moment.

1. Neoprene Pink

Alleen al voor Christian Louboutin’s hysterische Loubiflash verpakking zouden we een kleurtje van hem op onze nagels willen hebben. Dan ook maar meteen hard roze, volgens beauty-expert Naomi Yasuda: “Deze kleur is echt zo vol, bijna fluoriserend.”

More content below the advertising

2. Glossy Navy

Stijlvol diep blauw, dat wordt hélemaal de kleur waar het om draait. Wij zijn fan!

3. Dove Gray

Tussen het hardere zwart en het naturel zacht roze, vonden wij deze variant van Essie. Lichtgrijs, subtiel en smaakvol. Weer eens iets anders! Deze kleur heet In without a stitch.

4. Sheer Blush

Nog zo’n mooie subtiele kleur, lichtroze. Geeft een natuurlijke accent en past bij bijna elk kleurtype huid.

Lees ook: Als je dit weet, draag je voortaan altijd de juiste kleur kleding.

5. Poppy Red

De klassieke rood wordt een tikje lichter dit jaar, maar nog steeds vol karakter. Deze versie van Chanel (Scenario) neigt bijna naar oranje. Stijlvol én stoer tegelijk.

En voor alle kleuren geldt: de Metallic Finish maakt het af

We blijven gewoon lekker ‘shinen’ dit jaar, maar iets minder uitbundig dan vorig jaar. De kleur maakt in deze niet zoveel uit, als de finish maar wat lichte sparkle geeft.

Beeld: unsplash. Bron: Refinery29.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in