Bleke tinten in de jaren 60 tot de levendige tinten van nu, de keuze van onze lippenstift is altijd in tijd terug te vinden. Kijk naar een foto en herken de periode waarin de foto is genomen aan de kleur van de lippen van de vrouw.

Lippenstift

The 60s

Lippenstift

The 70s

Lippenstift

The 80s

Lippenstift

The 90s

Lippestift

The 2000s

Lippenstft

This decade

The 60s

Pale is het sleutelwoord hier. Lichte tinten roze lippenstift met felle, swingende jurken.
Sheer Gel Lipstick in Strange Magic (Marc Jacobs) en Sheer Lipstick in Roman Holiday (NARS).

The 70s

Zonnige koraaltinten gecombineerd met natuurlijke kapsels.
Color Riche Lipcolor (L'Oréal Paris) en Creme Smooth Lip Color (Laura Mercier)

The 80s

Alles over de top, meer is meer. Lippen worden gekleurd met de kleuren fuchsia en framboos.
Rouge Interdit Vinyl (Givenchy) en Amuse Bouche lipstick in Kiimchi (Bite Beauty)

The 90s

De nadruk op unisex en minimalisme brengen neutrale kleuren zoals bruin en taupe.
Lip color in Brown (Bobbi Brown) en La Petite Robe Noire lipstick in Python Bag (Guerlain)

The 2000s

Ultraglossy “naakte” lippen en een wereld van bling, bling.
Lip Color in Sable Smoke (Tom Ford) en Rouge D'Armani lipstick (Giorgio Armani)

This Decade

Heldere matte kleuren, een natuurlijke teint en een gezond lichaam.
Extra Rich lipstick in 113 (Cle de Peau) en Vivid Matte Liquid in Pink Charge (Maybelline)

Lippenstift

Rood, rood, rood

Rood is de enige kleur die nooit uit de mode is en gaat. Cleopatra kleurde haar lippen al met gemalen kevers om de perfecte tint van scharlaken te krijgen. Voor Koning Elizabeth II werd speciaal voor haar kroning een karmozijnrode lipstift gemaakt. Rood staat voor macht en kracht. Bekende rode lipdragers: Marilyn Monroe, Grace Kelly en Audrey Hepburn. Rood kan, mag en staat altijd.
Silk lipstick in Kyoto Red (Tatcha), Classic Cream lipstick in Iconic (Dolce & Gabbana), Rouge Allure lipstick in Pirate (Chanel), Lipstick in Ruby Woo (MAC), Rouge Dior lipstick in 999 (Dior) en Lipstick in Iracebeth (Urban Decay)

Bron: Town and Country

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest