Bleke tinten in de jaren 60 tot de levendige tinten van nu, de keuze van onze lippenstift is altijd in tijd terug te vinden. Kijk naar een foto en herken de periode waarin de foto is genomen aan de kleur van de lippen van de vrouw.

Lippenstift
Lippenstift

The 60s

Lippenstift
Lippenstift

The 70s

Lippenstift
Lippenstift

The 80s

Lippenstift
Lippenstift

The 90s

Lippestift
Lippestift

The 2000s

Lippenstft
Lippenstft

This decade

The 60s

Pale is het sleutelwoord hier. Lichte tinten roze lippenstift met felle, swingende jurken.
Sheer Gel Lipstick in Strange Magic (Marc Jacobs) en Sheer Lipstick in Roman Holiday (NARS).

The 70s

Zonnige koraaltinten gecombineerd met natuurlijke kapsels.
Color Riche Lipcolor (L'Oréal Paris) en Creme Smooth Lip Color (Laura Mercier)

The 80s

Alles over de top, meer is meer. Lippen worden gekleurd met de kleuren fuchsia en framboos.
Rouge Interdit Vinyl (Givenchy) en Amuse Bouche lipstick in Kiimchi (Bite Beauty)

The 90s

De nadruk op unisex en minimalisme brengen neutrale kleuren zoals bruin en taupe.
Lip color in Brown (Bobbi Brown) en La Petite Robe Noire lipstick in Python Bag (Guerlain)

The 2000s

Ultraglossy “naakte” lippen en een wereld van bling, bling.
Lip Color in Sable Smoke (Tom Ford) en Rouge D'Armani lipstick (Giorgio Armani)

This Decade

Heldere matte kleuren, een natuurlijke teint en een gezond lichaam.
Extra Rich lipstick in 113 (Cle de Peau) en Vivid Matte Liquid in Pink Charge (Maybelline)

Lippenstift
Lippenstift

Rood, rood, rood

Rood is de enige kleur die nooit uit de mode is en gaat. Cleopatra kleurde haar lippen al met gemalen kevers om de perfecte tint van scharlaken te krijgen. Voor Koning Elizabeth II werd speciaal voor haar kroning een karmozijnrode lipstift gemaakt. Rood staat voor macht en kracht. Bekende rode lipdragers: Marilyn Monroe, Grace Kelly en Audrey Hepburn. Rood kan, mag en staat altijd.
Silk lipstick in Kyoto Red (Tatcha), Classic Cream lipstick in Iconic (Dolce & Gabbana), Rouge Allure lipstick in Pirate (Chanel), Lipstick in Ruby Woo (MAC), Rouge Dior lipstick in 999 (Dior) en Lipstick in Iracebeth (Urban Decay)

Bron: Town and Country

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een grote pot koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola
De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem.