Is het echt mogelijk: eten om je huid er jonger uit te laten zien? Diëtist Kathleen Alleaume vertelt je de geheime werking van zalm, wortels, tomaten en chocolade.

Geef je huid een jeugdige uitstraling door pure chocolade, amandelen en worteltjes te eten.

Eeuwige jeugd
We pamperen ons gezicht dagelijks met de fijnste crèmes en lotions die we kunnen vinden. Maar wat we ons niet realiseren, is dat wat we eten minstens zo belangrijk is voor onze huid, als wat we erop smeren. Leg deze voedingsmiddelen op je bord voor de eeuwige jeugd.

Zalm
Deze vette vis zit niet alleen vol met Omega 3, wat je cellen soepel houdt, maar hij zorgt er ook voor dat je huid beter in staat is om vocht vast te houden. Met andere woorden: zalm zorgt ervoor dat je huid beter hydrateert. Tonijn, makreel, haring en sardientjes hebben diezelfde eigenschap. Houd je echt niet van vis, probeer dan walnoten, tofu, pompoen of lijnzaad.

Lees ook: Victoria Beckham onthult 'vet' beautygeheim

Bosbessen
Bosbessen hebben zoveel goede eigenschappen dat er geen beginnen aan is om ze allemaal op te noemen. Naast vitamine C, is de bosbes ook rijk aan kalium (je held in de strijd tegen wallen) en mineralen en zouten die het lijf helpen het verouderingsproces te vertragen.

Pure chocolade
Pure chocolade bevat een antioxidant die je huid beschermt tegen rimpels-veroorzakende uv-straling.

Wortels
Wortels zijn belangrijk voor de celvernieuwing van je huid. Daardoor heb je minder last van dode huidcellen, talg en verstopte poriën.

Amandelen
Ook deze lekkernij beschermt je huid tegen de uv-straling. En als bonus verlagen amandelen je cholesterolgehalte.

Yoghurt
Yoghurt zorgt ervoor dat je spijsvertering in evenwicht is, en het helpt je lijf om alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde huid, uit het eten te halen.

Tomaten
Vooral tomaten die al zijn gekookt, zijn een aanrader. De tomaat bevat lycopeen, en eenmaal gekookt, kan ons lijf dat makkelijker opnemen. Denk dan aan verse tomatensoep, of gepelde tomaten uit blik. Lycopeen beschermt de huid tegen zonlicht.

Citrusvruchten
Ze zijn rijk aan vitamine C, wat niet alleen goed is om een verkoudheid te voorkomen, maar ook de productie van collageen stimuleert. En laat dat nou precies een eiwit zijn dat de vorming van rimpels voorkomt.

Water
Water hydrateert de huidcellen, waardoor die huid beter in staat is belangrijke voedingsstoffen tot zich te nemen.

Eet smakelijk!