Helen Mirren neemt geen blad voor de mond als het gaat om ouder worden - lees hier wat ze daarover allemaal had te zeggen in Allure magazine. Lang verhaal kort: wat een leuk, eigengereid mens. 

Hoe ouder, hoe eerlijker - en dat wordt ontzettend gewaardeerd in het geval van 'dame' Helen Mirren. De actrice wordt steeds openhartiger en daardoor ook populairder (klik vooral op onderstaande link en bekijk het grappige filmpje).

Lees ook: De levensles van Helen Mirren die ook voor jou geldt

'Dat woord, anti-aging...'
En ze is gelukkig nog lang niet klaar met het doen van opmerkelijke uitspraken. Nu laat de actrice zich in het Amerikaanse tijdschrift Allure weer uit over ouder worden. Afgelopen juli werd ze 72 jaar en Mirren vertelde in het interview dat ze zich "absoluut beledigd" voelt als mensen haar als een 'senior' behandelen. "Dat woord, 'anti-aging'... we wórden nu eenmaal ouder. Maar je wilt er elke dag wel zo geweldig mogelijk uitzien."

'Sexy' was niet fashionable
"Als mensen me behandelen naar mijn leeftijd word ik echt nijdig", vervolgt ze. "Vreselijk als mensen me hun stoel aanbieden. Nee, nee, nee. Ik wil je stoel niet." Ook praat ze over de tijd dat ze als twintiger tegen wil en dank bekendstond als 'sex icoon'. Daar zat ze destijds helemaal niet op te wachten, want het was in de jaren 60 niet fashionable om 'sexy' te zijn. 

Topper van toen: Helen Mirren

'Ik paste niet in het plaatje'
"Ze noemden me sexy in die tijd, omdat ik qua uiterlijk aan dat cliché voldeed: blond haar, borsten, taille - toentertijd totaal niet in de mode, want in de sixties moest je vooral dun zijn, roken en alleen zwart dragen. Het was een plaatje waarin ik niet paste."

Eeuwige optimist
De Calendar Girls-actrice liet zich al eerder uit over haar beauty-rituelen, grappend dat moisturizer niets voor haar doet. Tijdens een L'Oréal-panel in Cannes vertelde ze het publiek: "Ik bepaal de regels niet voor anderen, ik kan alleen mezelf zijn. Ik ben altijd dol geweest op make-up. Ik ben de eeuwige optimist, ik weet: als ik moisturizer op mijn gezicht aanbreng, doet het waarschijnlijk niets voor me, maar ik voel me er wel een stuk beter door." En dat zie je!

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest