Ook tijdens de wintermaanden willen wij gladde benen. Celebrity make-up artist Nathalie Eleni snapt dat en deelde een van haar beauty-geheimen met ons. Wat blijkt? Door de scheertechniek iets aan te passen, blijven je benen zo lang mogelijk zacht en glad.

Voor

1. Scrub
Voor een extra gladde huid, scrub je je benen goed. Maak vanaf je enkel naar boven toe kleine cirkelende bewegingen voor het optimale effect. Dit voorkomt kleine ingegroeide haartjes.

2. Douche
Een schone huid is beter voor je mesje en -belangrijker nog- de natte haartjes zijn makkelijker weg te halen.

Tijdens

3. Scheergel
De hydraterende gel zorgt ervoor dat je de huid niet kapot maakt tijdens het scheren, en verzorgt de benen. Ook fijn: het mesje raakt niet verstopt, wat wel gebeurt als je gewone zeep gebruikt.

4. Vervang regelmatig
Een scheermesje gaat zo'n 10 beurten mee. Een scherp mesje komt dichter tot de huid, waardoor je langer kunt genieten van stoppelvrije benen. Vervang daarom het mesje regelmatig.

5. Be gentle
Zachte benen, betekent een zachte aanpak. Moet je hard op het mesje drukken? Lees dan regel 4.

6. Moeilijke plekken
Knieholten, enkels en de binnenkant van je dijen: de vervelende plekjes kun je het beste tot het laatst bewaren. Dan ben je al gewend om voorzichtig te doen met het mesje.

Na

7. Deppen!
Dep (niet wrijven) je huid goed droog met een handdoek na de scheerbeurt. Een goede bodylotion hydrateert de huid en geeft de gewilde glans.  

LEES OOK: Met dit trucje blijft je parfum nog langer geuren