Dove
Dove

Kom langs bij de Dove pop-up store

Vanaf vandaag t/m 24 december 2015 opent Dove de deuren van een pop-up store in Amsterdam. Je kunt hier terecht voor ontspannende handmassages (gratis) of om mooie geschenksets samen te stellen en originele cadeaus te scoren, zoals een gepersonaliseerde douchecrème.

De laatste weken van december zijn voor iedereen vaak een hectische periode. Druk op werk, eindejaarsborrel hier, feestje daar, last minute kerstaankopen doen, familiediners voorbereiden… Dit is dan ook precies het juiste moment om even bij de Dove pop-up store langs te gaan!

Dove: lekker in je vel

Of je nu voor jezelf, een vriendin, moeder of misschien nieuwe liefde of man nog een bijzonder verwencadeau zoekt – Dove heeft voor iedereen een passend bodyproduct. Van rijke bodycrèmes tot heerlijke geurende bodyoliën – elk met een verzachtende, voedende werking om de winterhuid klaar te maken voor een feestelijke partyoutfit. Of voor al die momenten dat je even behoefte hebt aan een moment voor jezelf: met de nieuwe Dove DermaSpa producten verander je elke badkamer om in een ‘niet storen SVP’ plek voor jezelf. Plus: ook voor mannen vind je in de pop-up store speciale giftsets.

Lieve mama…Voor mijn BFF Chantal…Mijn allerliefste…
Verras een dierbare met een origineel cadeau: je kunt in de Dove pop-up store een persoonlijke boodschap laten plaatsen op een flacon Dove Douchecrème.

Adres:

Utrechtsedwarsstraat 67, 1017 WC Amsterdam.

Openingstijden:

Dagelijks vanaf 10 uur behalve 10 december en 20 december (12 uur).
Elke dag open tot 18 uur, met uitzondering van 10 december en 17 december (tot 21 uur) en 12, 19, 20 december (17 uur) en 24 december (16 uur).

Website:

www.nl.dove.com

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!