De bob is een evergreen. Geen wonder: de populaire coupe is er in eindeloos veel variaties, staat bijna iedereen en heeft een verjongend effect.

Boblijn
Boblijn

Op oorlengte, kaaklengte of de schouders, strak, krullend, rommelig, asymmetrisch, gelaagd, met een lok of een pony: de boblijn is er in oneindig veel variaties. De achterkant is in elk geval altijd recht, maar de voor- en bovenkant kent vele variaties.

Het grote voordeel van de bob, in kappersjargon ook wel bekend als de carré, is dat hij niet alleen tijdloos maar zeker ook leeftijdloos is. Of je nu net dertig of ver in de vijftig bent, het rechte, geometrische kapsel staat altijd goed.

Redken-ambassadeur Bert de Zeeuw, eigenaar van haarsalon People behind the mirror in Ede en de People Academy voor haarstylisten: “Het is ook een kapsel dat moeiteloos aan alle modetrends aangepast kan worden – of je de bob nu klassiek glad of liever nonchalant wilt dragen. Heb je al jaren een bob in dezelfde tint, dan kun je natuurlijk ook af en toe voor een trendkleur kiezen. Of voor een verfrissende update babylights laten aanbrengen. Dat zijn flinterdunne subtiele highlights die heel natuurlijk ogen. Ook heel sophisticated en ideaal 
voor warme dagen: een bob die strak naar achteren wordt gedragen door de lokken met een hoogglansgel te fixeren.”

Variaties
In principe kan iedereen de boblijn hebben, maar niet elke uitvoering past bij elke gezichtsvorm. Bert de Zeeuw: “Bij een rond gezicht is het beter te kiezen voor één lengte met een zijscheiding. Vermijd daarbij volume aan de zijkanten, want dat maakt het gezicht nog boller. Bij een lang gezicht past een bob met een pony, maar langere lokken aan weerszijden kun je beter niet doen, want die geven een extra verlengend effect. Hoekig gezicht? Kies dan voor een rond geknipte boblijn die de gezichtscontouren zacht omlijst. Ook als je nog een sterke kaaklijn hebt, is het toch mooier om de lengte aan de voorzijde 
iets langer te houden en de scheidingslijn zacht rond het gezicht te laten vallen.”

Snelle opfrisser
Droogshampoo is een favoriet backstageproduct dat wordt gebruikt om korte coupes als de bob snel op te frissen en bovenop wat voller te maken, zonder daarvoor allerlei stylingkunsten met föhn en volumeproduct te hoeven verrichten. Er zijn veel varianten, van losse poeders in een kwast tot sprays, die in principe allemaal hetzelfde doen. De poederdeeltjes hechten aan het talg van je haar en hoofdhuid, dicht bij de haarwortels, waardoor het haar direct minder vet en veel schoner voelt. Bijkomend effect is dat het haar ook meteen wat meer body krijgt. De meeste zijn ook subtiel geparfumeerd, wat prettig is na een avondje uit of spor
ten.

Hoogglansfinish
Voor een goede styling van de bob zijn 
volgens Bert de Zeeuw glans gevende producten een must. “Gebruik als finishing touch bijvoorbeeld een glansspray met een 
lichte hold, zoals Redken Shine Flash 02 Glistening Mist. Voor een rommelige, speelsere bob tipt hij Fashion Waves van Redken, een texturizing sea spray die je haar dezelfde stevige, vollere look en feel geeft als na een dag strand.

Boblijn
Boblijn

Streeft u naar het pluisvrije resultaat van een professionele föhnbeurt? John Frieda® heeft in de Frizz Ease-serie een speciale Forever Smooth Blow Dry Styling Spray. De spray temt kroesuitbarstingen en maakt de lokken gladder en glanzend 
zonder het haar te verzwaren. Een blonde of grijze bob? Voorkom een doffe, gelige uitstraling door de lokken een verhelderende glansboost te geven met de nieuwe Silver Shine Spray van Marlies Möller. De formule bevat amethistdeeltjes die de gele ondertoon in licht haar kunnen neutraliseren. Er is ook een bijpassende Silver Shine Shampoo.

Tip
Kies voor een speciale volumeverzorging voor fijn haar, verrijkt met oliën. Die zorgt voor de nodige voeding en geeft extra glans, zonder het haar te verzwaren. Bijvoorbeeld: Oil Wonders Volume Rose van Matrix, Andrélon Kokos Boost of Elvive Extraordinary Oil Krul-verzorging, speciaal voor haar met een natuurlijke slag.

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).