Niet te geloven, maar het is toch echt zo: ex-topmodel Christie Brinkley, die geen dag ouder lijkt dan veertig, blies in februari 63 kaarsjes uit. En ze straalt als nooit tevoren. Wat is haar beautygeheim?  

Een prachtige lach, nauwelijks een rimpeltje te zien: hoe doet ze dat toch?

Eyeopener
Dat vroegen ze zich ook af bij het Britse beauty-platform Byrdie, en die strikte het knappe ex-model voor een interview. In het gesprek onthult Christie onder andere dat ze op haar twintigste een artikel las dat voor haar een regelrechte eyeopener bleek: "Sinds ik dat stuk las, heb ik één vast ritueel dat ik heel belangrijk vind: mijn huid exfoliëren, dode huidcellen verwijderen."

'Daar komen ze mooi niet mee weg'
Dat doet ze nu al trouw vier decennia lang. "Veertig jaar geleden stuitte ik op een artikel waarin stond dat mannen altijd vijf jaar jonger oogden dan vrouwen van dezelfde leeftijd. De mannen in dat verhaal waren ervan overtuigd dat dat kwam omdat zij zich elke dag schoren en daarmee automatisch hun dode huidcellen verwijderden. Ik dacht: daar laat ik ze mooi niet mee wegkomen! Sindsdien gebruik ik een scrub, en tegenwoordig komt die uit mijn eigen huidverzorgingslijn, omdat het een heel zacht product is."

Lees ook: Uit de kleren op je 49e, Céline Dion doet het gewoon

De echte kracht van een sunblock
Christie vervolgt: "Destijds was ik twintig, en nu heb ik zelf dochters van in de twintig. Allebei hebben ze een prachtige huid, wat ook komt omdat ik vroeger altijd achter ze aan zat met een sunblock. Dat zou ik ook alle twintigjarigen mee willen geven: zorg dat je je huid al vroeg beschermt met een goede crème. En eet gezond. Ik ben ervan overtuigd dat je voedingspatroon voor een groot deel de kwaliteit van huid beïnvloedt."

Regenboog dieet
Wat Christie eet (en wat niet) wil ze ook best verklappen: "Ik ben al praktisch mijn hele leven vegetariër. Dat werd ik toen ik een jaar of dertien, veertien was. Mijn voedingspatroon is plant based, plantaardig dus. Ik heb mijn kinderen grootgebracht op wat ik het 'regenboog dieet' noem: ik wil zoveel mogelijk kleuren op mijn bord, want al die ingrediënten zijn geweldig voor je huid. Het diepe groen van bladgroenten, het paars van druiven… de hoeveelheid anti-oxidanten en vitaminen die je binnen krijgt als je op die manier eet, is ongelooflijk." Wat eet ze absoluut niet? Christie: "Ik probeer zo min mogelijk geraffineerde suikers en witte koolhydraten te eten, die doen niets voor je gezondheid."  

Deze 3 producten worden door scrub-fans getipt:

Dermalogica Daily Microfoliant € 69,90

ZO Skin Health Exfoliating polish € 71,95

Astara Daily Refining Scrub € 33
 

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest