Je koestert ze: die lange, glanzende lokken. Maar om je haardos gezond te houden, zul je af en toe naar de kapper moeten om de dode punten eruit te laten knippen. Het resultaat: met tien centimeter korter haar en pijn in je hart verlaat je de kapperszaak. Dat hoeft niet langer.

Hair dusting verlost je van de dode punten, zonder dat je er lengte voor inlevert. 

Tot in de puntjes
Kappersbezoekjes... Ze staan niet altijd hoog op onze favorieten-lijst. Hoe hard de kapper ook z’n best doet, als je naar buiten stapt met een coupe die een paar centimeter korter is, valt je haar toch niet zo lekker als voorheen. We bekijken onze lokken dan ook elke ochtend met argwaan: ziet ze er nog gezond uit? Sal Salcedo, kapper in Los Angeles, bedacht iets op de nachtmerrie die ‘dode puntjes’ heet.

Even afstoffen
Sal Salcedo kwam op het idee om het haar niet te knippen, maar ‘af te stoffen’. “Als er stof op je jasje zit, knip je ook niet een stuk uit de mouw, maar veeg je het stof eraf. Dat doe ik ook met het haar. Ik kam het haar van mijn klanten helemaal glad, zodat alleen de dode uiteinden naar buiten springen. Die puntjes knip ik er vervolgens vanaf. Zo hoef je niet aan lengte in te leveren en blijft je haar gezond.”

Lees ook: 8 beautyrituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Wegbranden kan ook
Sal knipt dus niet in het haar, maar langs het haar. Hair dusting is een variant van de Braziliaanse techniek candle cutting. Dit is een techniek waarbij een pluk haar tot een streng wordt gedraaid. De dode haartjes die er dan uitspringen, worden vervolgens weggebrand. Klinkt toch wat minder aantrekkelijk, vind je niet?

Uitgestelde knipbeurt
Helemaal verlost van de knipbeurt ben je overigens niet. Nadat je je haar een paar keer hebt moeten laten 'afstoffen', zul je toch echt een stukje van je haar moeten laten afknippen. Maar... dan heb je wel al een paar centimeter extra kunnen sparen en zijn je lokken niet opvallend kort als je naar buiten stapt.