Lancome-ambasssadeur
Lancome-ambasssadeur

Lancôme-ambassadeur van deze maand

Liselot Flameling (37 jaar), accountmanager, heeft een droge, licht gevoelige huid en bespeurt de laatste tijd wat meer tekenen van veroudering. “Mijn huidverzorgingsritueel is niet zo uitgebreid. Ik maak mijn huid alleen ’s avonds schoon met een lotion, even snel, en gebruik enkel een dagcrème om sporten van droogte weg te nemen. Alleen in het weekend doe ik wel eens iets extra’s. Mijn huid reageert direct als ik te veel doe. Dan krijg ik last van roodheid, vlekjes of een trekkerig gevoel.”

De wens van Liselot

“De laatste tijd heb ik de indruk dat mijn huid meer nodig heeft dan alleen bescherming of verzachting. Ze moet wat meer gevoed en hersteld worden. Ik vind het vooral belangrijk dat mijn huid lekker soepel aanvoelt, niet strak of droog, en een gezonde, stralende gloed heeft.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne Vermeulen

Lancome
Lancome

“Liselots dagelijkse verzorgingsritueel mag zeker iets uitgebreider, te beginnen bij de reiniging. Probeer zowel ’s ochtends als ’s avonds de huid goed schoon te maken, ook als je geen foundation gebruikt. Begin met een verzachtende milk en gebruik daarna een lotion om de huid in balans te brengen. Als tweede stap adviseer ik altijd, voor elk huidtype, een paar druppels Génifique Youth Activating Concentrate. Dat is een krachtige activator die als basis dient om de huid voor te bereiden op de overige verzorging. Het activeert de huidcellen en maakt je huid als het ware klaar voor de volgende stappen.

Stappenplan op maat

Stap 1
Maak de huid zorgvuldig schoon met verzachtende reinigers zoals de milk Galatéis Douceur en de tonic Tonique Douceur.

Stap 2
Breng twee of drie druppels Génifique Youth Activating Concentrate aan op een perfecte gereinigde huid. Deze activator bereidt de huid voor op de verdere verzorging. Eén pipet is voldoende voor gezicht en hals.

Stap 3
Voor een huid met de eerste tekenen van veroudering (droogte, fijne lijntjes en dofheid) is Visionnaire Advanced Multi Correcting Cream een aanrader. Deze 24-uurscrème heeft een anti-rimpelwerking, verbetert de elasticiteit, verheldert een vale huid en kan ook als nachtcrème gebruikt worden.

Stap 4
De kalmerende oogcrème Hydra Zen Yeux is bij uitstek geschikt voor de extra kwetsbare oogzone.

Stap 5
Om de huid een frisse gloed te geven, te hydrateren en onvolmaaktheden te camoufleren, adviseer ik Miracle Cushion.

[sm-product-feed id="2439"]

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!