Lancome-ambasssadeur

Lancôme-ambassadeur van deze maand

Liselot Flameling (37 jaar), accountmanager, heeft een droge, licht gevoelige huid en bespeurt de laatste tijd wat meer tekenen van veroudering. “Mijn huidverzorgingsritueel is niet zo uitgebreid. Ik maak mijn huid alleen ’s avonds schoon met een lotion, even snel, en gebruik enkel een dagcrème om sporten van droogte weg te nemen. Alleen in het weekend doe ik wel eens iets extra’s. Mijn huid reageert direct als ik te veel doe. Dan krijg ik last van roodheid, vlekjes of een trekkerig gevoel.”

De wens van Liselot

“De laatste tijd heb ik de indruk dat mijn huid meer nodig heeft dan alleen bescherming of verzachting. Ze moet wat meer gevoed en hersteld worden. Ik vind het vooral belangrijk dat mijn huid lekker soepel aanvoelt, niet strak of droog, en een gezonde, stralende gloed heeft.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne Vermeulen

Lancome

“Liselots dagelijkse verzorgingsritueel mag zeker iets uitgebreider, te beginnen bij de reiniging. Probeer zowel ’s ochtends als ’s avonds de huid goed schoon te maken, ook als je geen foundation gebruikt. Begin met een verzachtende milk en gebruik daarna een lotion om de huid in balans te brengen. Als tweede stap adviseer ik altijd, voor elk huidtype, een paar druppels Génifique Youth Activating Concentrate. Dat is een krachtige activator die als basis dient om de huid voor te bereiden op de overige verzorging. Het activeert de huidcellen en maakt je huid als het ware klaar voor de volgende stappen.

Stappenplan op maat

Stap 1
Maak de huid zorgvuldig schoon met verzachtende reinigers zoals de milk Galatéis Douceur en de tonic Tonique Douceur.

Stap 2
Breng twee of drie druppels Génifique Youth Activating Concentrate aan op een perfecte gereinigde huid. Deze activator bereidt de huid voor op de verdere verzorging. Eén pipet is voldoende voor gezicht en hals.

Stap 3
Voor een huid met de eerste tekenen van veroudering (droogte, fijne lijntjes en dofheid) is Visionnaire Advanced Multi Correcting Cream een aanrader. Deze 24-uurscrème heeft een anti-rimpelwerking, verbetert de elasticiteit, verheldert een vale huid en kan ook als nachtcrème gebruikt worden.

Stap 4
De kalmerende oogcrème Hydra Zen Yeux is bij uitstek geschikt voor de extra kwetsbare oogzone.

Stap 5
Om de huid een frisse gloed te geven, te hydrateren en onvolmaaktheden te camoufleren, adviseer ik Miracle Cushion.

[sm-product-feed id="2439"]

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest